Χρηματιστήριο & Αγορές

Συνεχίζει ακάθεκτη η Wall Street - Το καλύτερο ξεκίνημα έτους για το δείκτη S&P 500 από το 1987

tags :
Συνεχίζει ακάθεκτη η Wall Street - Το καλύτερο ξεκίνημα έτους για το δείκτη S&P 500 από το 1987
Συνεχίζει ακάθεκτη η Wall Street - Το καλύτερο ξεκίνημα έτους για το δείκτη S&P 500 από το 1987
Με κέρδη συνεχίζει η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να ανέρχονται σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται προς τα εταιρικά κέρδη.
Οι εταιρείες λιανικής πώλησης Target, Kohl’s και Lululemon Athletica έχουν ήδη αναφέρει μια σημαντική αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις τους για την εορταστική περίοδο, ενώ έχουν αυξήσει τις προβλέψεις κερδοφορίας τους για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης είναι η μετοχή της Target, η οποία σημείωσε κέρδη 3%.
Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα τα αποτελέσματά τους για το δ’ τρίμηνο του 2017 είναι οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί BlackRock, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την έναρξη της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών κερδών, ώστε να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων φορολογικών περικοπών.
Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 11,8% για το δ’ τρίμηνο του 2017, έναντι αύξησης 8% του αντίστοιχου τριμήνου του 2016, σύμφωνα με την Thomson Reuters I/B/E/S.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασε και η αισιοδοξία για το γεωπολιτικό σκηνικό, μετά τις σημερινές συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας - οι πρώτες από το 2015.
Η Βόρεια Κορέα πρότεινε σήμερα να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.
Ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street έχει κλείσει τις πρώτες πέντε συνεδριάσεις του 2018 σε απανωτά ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ο δείκτης S&P 500 θα ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 1964, όταν ο δείκτης ξεκίνησε το έτος με έξι συνεχόμενα ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Wall Street Journal.
Αν κατά την αυριανή συνεδρίαση (10 Ιανουαρίου 2017) η τάση συνεχιστεί, τότε ο δείκτης θα καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ.
Να επισημανθεί ότι, ανεξάρτητα από την ημερομηνία, τελευταία φορά που ο δείκτης έκλεισε έξι διαδοχικές συνεδριάσεις σε επίπεδα ρεκόρ, ήταν τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε συνολικά κατά 20% το 2017.
Την εκτίμηση ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ πρέπει να διπλασιάσουν τα τρέχοντα επίπεδα κεφαλαίων τους, εξέφρασε σήμερα (09/01/2018) ο επικεφαλής της Federal Reserve της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
Ο Kashkari δήλωσε ότι η Fed της Μινεάπολις πρόκειται να δημοσιεύσει σύντομα την τελική έκδοση των συστάσεών της προς τις τράπεζες, αναγνωρίζοντας πως η θέση του για τις μεγάλες τράπεζες δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
«Μερικοί από τους καλούς μου φίλους είναι πολύ θυμωμένοι που βγήκα έξω και είπα ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν (too big to fail)», δήλωσε ο Kashkari.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένων ερωτοαπαντήσεων στα κεντρικά γραφεία της Cargill στη Μινεσότα, ο Kashkari δήλωσε ότι προς το παρόν η βασική ανησυχία για την αμερικανική οικονομία είναι ο υπερβολικά χαμηλός πληθωρισμός.
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να διατηρηθούν χαμηλά τα επιτόκια, ώστε να αυξηθούν οι μισθοί και να επιστρέψει ο πληθωρισμός προς το 2%.


Η φορολογική μεταρρύθμιση που πέτυχαν οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω ώθηση στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, κ. Jamie Dimon, ο οποίος, μάλιστα, θεωρεί πως είναι εφικτός ο στόχος -ορισμένων οικονομολόγων- για οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 4% το 2018.
Μιλώντας στο Fox Business, ο κ. Dimon έθεσε ως παράδειγμα την Ευρωζώνη, «η οποία αναπτύσσεται με έναν ρυθμό της τάξεως του 3%».
Στις Η.Π.Α., η οικονομία μεγεθύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1% και 3,2% το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2017, αντίστοιχα.
Ο CEO της JPMorgan εμφανίζεται άκρως αισιόδοξος για τις προοπτικές περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης, παρά το ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έχουν δηλώσει πως οι φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να «υπερθερμάνουν» την αμερικανική οικονομία και να αυξήσουν το κόστος δανεισμού.
Επίσης, ο κ. Dimon επιχείρησε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κατά τις οποίες χαρακτήρισε «απάτη» το Βitcoin, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μετανιώνω που τα έκανα».
Ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα δεν το ενδιαφέρει καθόλου.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι η τεχνολογία «blockchain», το σύστημα που υποστηρίζει το Βitcoin και επίσης χρησιμοποιείται από έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών για την τήρηση αρχείων «είναι πραγματικότητα».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αρχικές προσφορές χρημάτων πρέπει να αναθεωρηθούν «μεμονωμένα».
Τα ICOs όπου οι επενδυτές πληρώνουν σε κρυπτονμίσματα για τις «μάρκες» μιας εταιρείας έχουν αποτελέσει αντικείμενο προειδοποιήσεων για απάτη από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές καθώς προσφέρουν λίγη επενδυτική προστασία.
Σε υψηλό άνω των εννέα μηνών ανήλθε σήμερα (09/01/2018) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, μετά από μια αιφνιδιαστική μείωση των αγορών κρατικών ομολόγων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ).
Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 2,50%, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2009, καθώς η κίνηση της BoJ πυροδότησε προσδοκίες για μια έξοδο της κεντρικής τράπεζας της χώρας από την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική.
Σημειώνεται ότι η BoJ περιέκοψε τις αγορές ομολόγων διάρκειας 10 έως 25 ετών, κατά 10 δισ. γιεν - στην πρώτη μείωση από το 2016.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανήλθε έως και το 2,5037% σήμερα, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στο 2,493%, αυξημένο κατά δύο μονάδες βάσης σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη Dow Jones



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη S&P 500



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη Nasdaq



Μακροοικονομία
    
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 104,8 μονάδων ανήλθε το περασμένο έτος ο δείκτης εμπιστοσύνης για τις μικρές επιχειρήσεις (Small Business Optimism Index) των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά και την ανάγνωση των 104,9 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2017.
Ο δείκτης συντάσσεται από την National Federation of Independent Businesses (NFIB).
Η Juanita Duggan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NFIB, απέδωσε την αύξηση της αισιοδοξίας στις πολιτικές επιλογές της Ουάσιγκτον, υπό τον Πρόεδρο Donald Trump:
«Η μαζική φορολογική περικοπή φέτος, συνοδευόμενη από σημαντική ρυθμιστική χαλάρωση, θα επιφέρει πολύ ισχυρή ανάπτυξη, εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερη αμοιβή για τους Αμερικανούς».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg:
«Οι εκλογές του 2016 ήταν σαν να έσπασαν ένα φράγμα.
Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αναμένουν καλύτερες πολιτικές από την Ουάσιγκτον και ξαφνικά “ανασαίνουν ξανά”».
Σε χαμηλό 6 μηνών διολίσθησαν τον Νοέμβριο 2017 οι ανοιχτές θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, καταγράφοντας απροσδόκητη πτώση.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (09/01/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 5,88 εκατ. τον Νοέμβριο, από 5,93 εκατ. τον Δεκέμβριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας θα αυξάνονταν στα 6,04 εκατ.

Επιχειρήσεις

Στα εταιρικά νέα της ημέρας την υπόσχεση πως η General Motors θα κερδίζει χρήματα από την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2021, έχει δώσει η Γενική Διευθύντρια της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ, Mary Barra, στους επενδυτές της εταιρείας.
Αυτό που δεν εξήγησε λεπτομερώς η Barra είναι πως η GM σκοπεύει να κάνει αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων.
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον συνδυασμό τεχνολογίας ιδιόκτητων μπαταριών, χαμηλού κόστους, ευέλικτου σχεδιασμού οχημάτων και παραγωγής μεγάλου όγκου κυρίως στην Κίνα.
Εάν η GM μπορεί να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο κερδοφορίας της Barra, τότε θα έχει δύο διαφορετικές επιχειρήσεις έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020: την παραδοσιακή στη Βόρεια Αμερική για φορτηγά, SUV και αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με πετρέλαιο και μία διεθνή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επικεντρωμένη στην Κίνα.
Η υπόσχεση της Barra να αποκομίσει κέρδος η GM είναι μια τολμηρή αξίωση σε ένα τμήμα της αγοράς που έχει υποστηριχθεί περισσότερο από την κυβερνητική πολιτική, παρά από τη ζήτηση των καταναλωτών και όπου η Tesla η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, επενδύει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε μετρητά κάθε τρίμηνο, εξασφαλίζοντας χρήματα από την πώληση οχημάτων υψηλής ποιότητας.
Η Barra και η GM έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης και εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για να πείσουν τους επενδυτές, ότι η GM μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla αξιοποιώντας την επιτυχία του τελευταίου ηλεκτρικού οχήματος της Chevrolet Bolt EV και μειώνοντας το κόστος.
Ένα βασικό στοιχείο του σχεδίου, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με τη στρατηγική της εταιρείας, είναι η μείωση της ποσότητας κοβαλτίου στο νέο σύστημα μπαταριών EMC 1.0 της GM.
Η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T, αποχώρησε από τη συμφωνία για την πώληση smartphones της κινεζικής Huawei, όπως αναφέρει η Wall Street Journal τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Καμία από τις εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες.
Αλλά η εφημερίδα ανέφερε ότι η Huawei, η τρίτη στον κόσμο κατασκευάστρια smartphone το 2017, αναμενόταν να ανακοινώσει ότι είχε κλείσει συμφωνία με την AT&T σε εμπορική έκθεση στο Las Vegas την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της Huawei, Charles Zinkowski, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει νέα προϊόντα για την αγορά των ΗΠΑ την Τρίτη "συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας", αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα τηλέφωνα Huawei είναι διαθέσιμα προς αγορά στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχουν διανεμηθεί ποτέ από μία σημαντική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
"Την τελευταία πενταετία η Huawei έχει καθιερωθεί με την παροχή συσκευών υψηλής ποιότητας, με ακεραιότητα παγκοσμίως και στην αγορά των ΗΠΑ", δήλωσε ο Zinkowski.
Η εταιρεία λιανικής Target αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το δ΄ τρίμηνο χρήσης, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου πωλήσεων στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η εταιρεία αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο διάστημα των τριών μηνών μέχρι τον Ιανουάριο, ύψους 1,30-1,40 δολαρίων, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για 1,05-1,25 δολάρια. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν περί το 3,4% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, αντίστοιχα με την αύξηση των πωλήσεων που διαπιστώθηκε στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, και αρκετά υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων για αύξηση 1,4%. Η Target τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις βασικές κατηγορίες, και ήταν υψηλότερες από τα επίπεδα γ΄ τριμήνου. Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το 2018, ύψους 5,15-5,45 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 4,36 δολάρια.

Αναλύσεις

Οι καταθέσεις των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών θα μειωθούν λόγω της πρόσφατης φορολογικής μεταρρύθμισης του αμερικανού προέδρου Trump αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's σε νέα έκθεσή του.
Ως αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αναθεωρήσουν τα σχέδια κατανομής των μετρητών τους, με τα συσσωρευμένα κεφάλαια να χρησιμοποιούνται για εξαγορές, πληρωμές μερισμάτων και μείωση του εταιρικού χρέους, με ποικίλες πιστωτικές συνέπειες.
Οι 10 μεγαλύτεροι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες έχουν σήμερα περίπου 200 δισ. δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται εκτός ΗΠΑ, αφού ο επαναπατρισμός κεφαλαίων προηγουμένως θα είχε προκαλέσει αυξημένους φόρους εισοδήματος.
Η Amgen Inc. και η Gilead Sciences έχουν μετρητά άνω των 40 δισ. δολαρίων.
Με τους φόρους επαναπατρισμού κεφαλαίων να καθίστανται υποχρεωτικοί, αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από τους προηγούμενους, οι φόροι δεν θα αποτελούν πλέον βασικό περιορισμό στον επαναπατρισμό κεφαλαίων πίσω στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Michael Levesque, ανώτερος αντιπρόεδρος της Moody's.
Το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που θα επαναπατριστούν στις ΗΠΑ μέσω κάποιου συνδυασμού εξαγορών, πληρωμών μερισμάτων και μείωσης του εταιρικού χρέους, θα έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στα πιστωτικά προφίλ των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών τονίζει η Moody's.
Οι εταιρίες Gilead, Amgen, Celgene Corp και Pfizer. είναι πιθανότατα οι εταιρίες που θα προχωρήσουν σε εξαγορές.
Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις ανάπτυξης και η καθεμία έχει ήδη δείξει την προθυμία της να προχωρήσει σε εξαγορές, αν και η εξεύρεση των σωστών στόχων σε συνάρτηση με τη σωστή αποτίμηση θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση.
Και ενώ οι εξαγορές που βελτιώνουν τις οικονομίες κλίμακος, η ποικιλομορφία και τα κέρδη είναι συχνά θετικά από την άποψη του πιστωτικού προφίλ, η δαπάνη μεγάλων ποσών σε "πειραματικούς" στόχους - εταιρίες θα ήταν ένας επικίνδυνος παράγοντας.
Εν τω μεταξύ, οι πληρωμές μερισμάτων θα αυξηθούν, τονίζει η Moody's.
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει υψηλότερα μερίσματα και προγράμματα επαναγοράς μετοχών τα οποία θεωρεί credit negative.
Μεταξύ των εταιρειών, μόνο οι Biogen Inc. και Celgene δεν πληρώνουν επί του παρόντος μερίσματα, αν και η πίεση που θα τους ασκηθεί για πληρωμή μερίσματος θα αυξηθεί.
Και ενώ ορισμένα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών είναι πιθανό να είναι εφάπαξ και επιταχυνόμενα, οι εταιρείες δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν πολύ υψηλό ποσοστό των μετρητών τους αμέσως για το σκοπό αυτό.
Πολύ μεγάλα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών θα αποτελούσαν πολύ δραστική μείωση των μετρητών και θα μείωναν επίσης την ευελιξία των εταιρειών να προχωρήσουν σε εξαγορές σύμφωνα με την Moody's.
Η Moody's αναμένει ότι η μείωση του εταιρικού χρέους θα είναι μικρή, αφού οι περισσότερες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν μεγάλο χρέος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο λόγος χρέος/EBITDA είναι μόλις στο 2,1.
Από τις μεγαλύτερες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες, μόνο οι Johnson & Johnson και Eli Lilly λόγο χρέυος/EBITDA που είναι υψηλό σε σχέση με τις κατηγορίες αξιολόγησής τους.
Και οι δύο έχουν ομολογα που ωριμάζουν σύντομα και έτσι είναι πιθανό να επιδιώξουν τη μείωση της μόχλευσής τους.
Η φορολογική μεταρρύθμιση που υπεγράφη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Δεκεμβρίου 2017 -με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018- θα επηρεάσει αρνητικά και άμεσα τα έσοδα του αμερικανικού κράτους, λόγω των πολυάριθμων συνδέσεων μεταξύ του νέου ομοσπονδιακού φορολογικού κώδικα και των επιμέρους φορολογικών καθεστώτων στις πολιτείες, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch.
Με βάση τον νέο νόμο, ορισμένες πολιτείες εκτιμούν ότι τα έσοδα ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν σημαντικά κατά τα προσεχή δημοσιονομικά έτη και οι προβλέψεις θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη αστάθεια.
Οι πολιτείες θα εξετάσουν διάφορες ρυθμιστικές και θεσμοθετημένες αλλαγές ως απάντηση, αλλά η έγκριση -μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους- του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη τη θέσπιση συμψηφισμού της νομοθεσίας σε ένα όλο και πιο πολωμένο πολιτικό περιβάλλον, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
«Οι αλλαγές στον ομοσπονδιακό κώδικα εταιρικού φόρου αυξάνουν την πολυπλοκότητα. Για παράδειγμα, οι διατάξεις που θα επιτρέψουν στις εταιρείες να επαναπατρίσουν τα έσοδα που κατέχουν σήμερα στο εξωτερικό, με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια εφάπαξ αύξηση εσόδων για ορισμένες πολιτείες.
Ωστόσο, η μετάβαση σε ένα σύστημα που απαλλάσσει τα εισοδήματα από μια ξένη θυγατρική εταιρίας των Η.Π.Α., θα μπορούσε να συρρικνώσει τη φορολογική βάση για ορισμένες πολιτείες και να μειώσει τα έσοδα.
Οι άμεσες επιπτώσεις του νέου φορολογικού κώδικα στα κρατικά έσοδα είναι πολυάριθμες και αλληλεπιδραστικές, καθιστώντας δύσκολο το να αναιρεθούν.
Αρκετές κρατικές και νομοθετικές φορολογικές υπηρεσίες ανέφεραν προκαταρκτικές εκτιμήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η φορολογική μεταρρύθμιση ενδέχεται να επηρεάσει τα έσοδα.
Το Κολοράντο εκτιμά ότι ο νόμος θα μπορούσε να αποφέρει πρόσθετα κέρδη ύψους 200 εκατ-330 εκατ. δολαρίων (2%-3%), ενώ, αντίθετα, η Μοντάνα αναμένει μείωση κατά περίπου 46 εκατ. δολάρια-76 εκατ. δολάρια (2%-4%) στις φορολογικές χρήσεις του 2018-2020», σχολιάζει ο οίκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης