Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο – Πάνω από τα 62 δολ. το αργό, στα 68 δολ. το brent

Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο – Πάνω από τα 62 δολ. το αργό, στα 68 δολ. το brent
Μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ βλέπουν οι αναλυτές
Το πετρέλαιο επέκτεινε τα  κέρδη του  πάνω από τα 62 δολάρια το βαρέλι με τα στοιχεία από τις  ΗΠΑ  να προβλέπουν μείωση των αποθεμάτων για όγδοη εβδομάδα ενώ οι πολιτικές εντάσεις σιγοβράζουν στο Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφθασαν στο 1,%  στη Νέα Υόρκη στο υψηλότερο ημερήσιο επίπεδο σε περισσότερα από τρία χρόνια.
Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015 και πάλι την Τρίτη, καθώς οι κερδοσκόποι στοιχηματίζουν για περαιτέρω αυξήσεις των τιμών, λόγω των περικοπών παραγωγής που οδήγησε το OPEC και της πτώσης της αμερικανικής δραστηριότητας γεώτρησης.
Τα συμβόλαια West Texas Intermediate (WTI) ήταν 62,13 δολ. το βαρέλι στις 0123 GMT - 40 σεντς ή 0,65% πάνω από τον τελευταίο συμβιβασμό τους.
Η τιμή της Τρίτης ήταν το υψηλότερο επίπεδο για το WTI από τον Δεκέμβριο του 2014, στην αρχή της κάμψης της πετρελαϊκής αγοράς.
Τα συμβόλαια του  Brent διαμορφώθηκαν στα 68,12 δολάρια το βαρέλι, 34 σεντς ή 0,5%, πάνω από το τελευταίο κλείσιμο. Το Brent άγγιξε τητα $ 68,27 την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.
Περί τις 10:42 η τιμή του αργού διαπραγματευόταν στα 62,12 δολάρια το βαρέλι και το brent βρισκόταν στα 68,04 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα των ΗΠΑ εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 3,75 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg λίγο πριν από την έκθεση της διοίκησης ενεργειακών πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη.
Ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο θυμός που οδήγησε στις διαμαρτυρίες ενίσχυσε την ανάγκη για τις ελευθερίες που έχει υπερασπιστεί, καθώς και για μια ισχυρότερη οικονομία.
Το πετρέλαιο είχε το καλύτερο ετήσιο ξεκίνημα των τελευταίων 5 ετών, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συνέχισαν τις περικοπές της προσφοράς. Οι γεωτρήσεις των Η.Π.Α. συνέχισαν να επιβραδύνουν, με τους εξερευνητές να περιορίζουν τον αριθμό των εξεδρών.
"Οι περικοπές στην προσφορά του ΟΠΕΚ συνεχίζονται και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες γύρω από το Ιράν που παρέχουν κάποια δυναμική στο πετρέλαιο", δήλωσε ο Jonathan Barratt, της  Ayers Alliance Securities στο Σίδνεϊ. "Οι εξέδρες μειώνονται, αλλά η υγιής παραγωγή σχιστόλιθου πρέπει να διατηρήσει ένα ανώτατο όριο στην τιμή".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης