Χρηματιστήριο & Αγορές

Ο ενεργειακός τομέας δίνει ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο ενεργειακός τομέας δίνει ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,53% νωρίς το πρωί, με όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια να κινούνται σε θετικό έδαφος
Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν υψηλότερες την Πέμπτη 4/1/18 το πρωί, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε ισχυρά οικονομικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον ενεργειακό τομέα να πρωταγωνισθεί  καθώς οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονταν κοντά σε υψηλό  δυόμισι ετών μετά την αναταραχή στο Ιράν.
Το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές και την Wall Street, δίνει ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ξεκίνησε υψηλότερα κατά 0,53% κατά τις συμφωνίες νωρίς το πρωί, με όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,20% στις 7.685 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1% στις 13.107 μονάδες.
Στις 5.376 μονάδες διαπραγματεύεται ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,56% στις 392,44 μονάδες.
Οι μετοχές των αυτοκινήτων οδήγησαν τα κέρδη την Πέμπτη, πάνω από 1,5%, μετά από καλύτερα στοιχεία από τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία. Η Fiat Chrysler ήταν η κορυφαίος μετοχή στον τομέα, με πάνω από 4%.
Στην Ασία, οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν σχεδόν τα υψηλότερα επίπεδα των 10 ετών την Πέμπτη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία στην προηγούμενη συνεδρίαση φάνηκαν να ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών. Η βιομηχανική δραστηριότητα των Η.Π.Α. ήταν ισχυρότερη από ό, τι αναμενόταν το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη και το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας αναφέρθηκε σημείωσε ρεκόρ το Δεκέμβριο.
Στα βασικά προϊόντα, οι τιμές του πετρελαίου φλερτάρουν με υψηλό δυόμισι ετών εν μέσω εν εξελίξει αντι-κυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν. Οι συγκρούσεις, οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν κλονίσει την θέση της κυβέρνησης.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης