Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Με το «δεξί» υποδέχθηκε το 2018 η Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P

tags :
Με το «δεξί» υποδέχθηκε το 2018 η Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και  S&P
Με το «δεξί» υποδέχθηκε το 2018 η Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και  S&P
Με το «δεξί» υποδέχθηκε το 2018 η Wall Street με τους δείκτες Nasdaq και  S&P να διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και  S&P.
Ώθηση στους δείκτες προσέφεραν  οι προσδοκίες των αναλυτών για ένα ακόμη ισχυρό έτος για τις αμερικανικές μετοχές.
Σημαντική στήριξη στις μετοχές προσφέρει και η αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο διολίσθησε σήμερα (2/1) σε χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει ένα ιδανικό ξεκίνημα για το νέο έτος, λόγω της ιδιαίτερα θετικής προοπτικής της οικονομία της Ευρωζώνης για τους επόμενους μήνες.
Οι μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες ολοκλήρωσαν το 2017 με τα υψηλότερα κέρδη από το 2013, βρίσκοντας στήριξη στον συνδυασμό της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, των ισχυρών εταιρικών κερδών, των χαμηλών επιτοκίων και των προσδοκιών για μια μείωση του εταιρικού φόρου.
Οι δείκτες S&P 500, Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν άνοδο το 2017 19,4%, 25,1% και 28,2% αντίστοιχα.
Οι μετοχές της  Disney σημείωσαν άνοδο μετά την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή  από την Macquarie.
Η ταινία "Star Wars: The Last Jedi" της Disney παρέμεινε στην κορυφή του box office του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας 68,4 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική.
Οι  μετοχές της Target αυξήθηκαν σχεδόν κατά 4% μετά τις εκτιμήσεις της  Loup Ventures, ότι η εταιρία είναι στόχος εξαγοράς από την Amazon.
Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των J.C. Penney, Nordstrom και Kohl's μετά την ανάλυση της  Citigroup η οποία προβλέπει σημαντικά οφέλη για τον κλάδο λιανικής λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει μείωση των εταιρικών φόρων.   
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς και για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια αναζήτησης ενδείξεων για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τον αριθμό των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Η Fed έχει προβλέψει τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2018, όσες πραγματοποίησε και το 2017.
Αύριο (03/01/) αναμένεται να δημοσιευθούν τα πρακτικά και από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όταν η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για τέταρτη φορά από το 2008.




Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη Dow Jones



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη S&P 500



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του δείκτη Nasdaq




Μακροοικονομία

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Μάρτιο 2015 αναπτύχθηκε ο κλάδος της μεταποίησης των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο 2017.
Ειδικότερα, ο τελικός ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες τον Δεκέμβριο, έναντι των 53,9 μονάδων του Νοεμβρίου, κυρίως χάρη στην ταχύτερη αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, εν μέσω αναφορών για μια αύξηση της ζήτησης.
«Ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ έκλεισε το 2017 σε υψηλά επίπεδα.
Η αύξηση της παραγωγής ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, βρίσκοντας στήριξη σε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη της ζήτησης καθώς τελείωνε το έτος», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
Η μεταποίηση διαφοροποιείται σημαντικά από τις υπηρεσίες, που καταγράφουν τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης