Χρηματιστήριο & Αγορές

Μικρή πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς ΟΠΕΚ, Ρωσία αύξησαν την παραγωγή τους

Μικρή πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς ΟΠΕΚ, Ρωσία αύξησαν την παραγωγή τους
Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 29 σεντς ή 0,53% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο στα 54,65 δολάρια το βαρέλι.
Μικρή υποχώρηση σημειώνουν σήμερα το πρωί (6/12) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία έχουν αυξήσει την παραγωγή τους και τις εξαγωγές τους, πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για μείωσή της από τον Ιανοάριο του 2017.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 29 σεντς ή 0,53% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο στα 54,65 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 45 σεντς ή 0,87% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο στα 51,34 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η αύξηση αυτή της παραγωγής των πετρελαιοπαραγωγών χωρών προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη πριν την αναγκαστική μείωση της παραγωγής, προκαλεί ανησυχίες, ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέτοιο πλεόνασμα πετρελαίου, που θα χρειαστούν 2 χρόνια για να εξισορροπήσει η αγορά.
Συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ έφθασε τον Νοέμβριο τον αριθμό-ρεκόρ των 34,19 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα από 33,82 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα δε με τις ρωσικές αρχές, η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της χώρας έφθασε τον Νοέμβριο τα 11,21 εκατομμύρια βαρέλια, που αποτελεί ρεκόρ 30ετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης