Χρηματιστήριο & Αγορές

Κίνα: Εντολή σε διυλιστήρια και μονάδες LNG να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου

Κίνα: Εντολή σε διυλιστήρια και μονάδες LNG να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου
Η NDRC ζητά από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα
Η Κίνα έδωσε εντολή στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξερεύνησης της χώρας να μειώσουν τη χρήση του φυσικού αερίου προκειμένου να οδηγηθούν μεγαλύτερες ποσότητες προς τα βόρεια, όπου ένας σκληρός χειμώνας δημιουργεί ελλείψεις.
Οι China National Petroleum Corp., China Petrochemical Corp. and China National Offshore Oil Corp. θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου στα διυλιστήρια, στις πετρελαιοπηγές και στα εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου για την εξασφάλιση περισσότερων προμηθειών για οικιακή χρήση, δήλωσε ο Meng Wei σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο τη Δευτέρα 18/12.
Οι τρεις εταιρείες θα πρέπει να μειώσουν συλλογικά την κατανάλωση φυσικού αερίου για δική τους χρήση, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών εργοστασίων κατά 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, ανέφερε.
Η Κίνα προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, καθώς η χώρα προωθεί την υλοποίηση έργων μετάβασης από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο για να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμων και τις ελλείψεις στις βόρειες επαρχίες όπως το Χεμπέι και το Σαντόνγκ. Κάποιες περιοχές έχουν αφεθεί να καούν άνθρακα.
Βιομηχανίες και οικιακή χρήση οδήγησαν σε άνοδο 19% κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 μηνών του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της NDRC.
Ο Tian Miao, αναλυτής της εταιρείας Sun Hung Kai Financial Ltd., δήλωσε ότι : "η νέα πολιτική μπορεί να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην προσφορά εκχυλισμένων καυσίμων στην Κίνα.
"Ως αποτέλεσμα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, τα εργοστάσια ραφιναρίσματος της Κίνας ενδέχεται να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαιοειδών κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά στην εγχώρια αγορά δεν βλέπω κανένα αντίκτυπο στην αγορά καυσίμων από αυτό το βραχυπρόθεσμο μέτρο", δήλωσε η Tian. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μόλις ο χειμώνας υποχωρήσει και τα αποθέματα επανέλθουν στο φυσιολογικό, είπε.
Η επεξεργασία πετρελαίου της Κίνας τον Νοέμβριο έφτασε σε ένα νέο ρεκόρ καθώς νέες εγκαταστάσεις και ανεξάρτητα διυλιστήρια έτρεχαν στο υψηλότερο ποσοστό σε ένα χρόνο για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιήσαν περίπου 12,08 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο, περίπου 0,2% υψηλότερα από τον Οκτώβριο και 8% υψηλότερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg βάσει στοιχείων του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.
Η China Petrochemical, ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων διύλισης στον κόσμο, σχεδιάζει να περιορίσει αυστηρά τη χρήση φυσικού αερίου δίνοντας προτεραιότητα στην οικιακή χρήση .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης