Χρηματιστήριο & Αγορές

Τραπεζική άνοδος +6% ωθεί το ΧΑΑ στο +1,78% και τις 624 μονάδες – Η αγορά ποντάρει σε συμφωνία για το χρέος

Τραπεζική άνοδος +6% ωθεί το ΧΑΑ στο +1,78% και τις 624 μονάδες – Η αγορά ποντάρει σε συμφωνία για το χρέος
Τραπεζική άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο - Η αγορά ποντάρει στην λύση για το χρέος
Ισχυρή άνοδος με επίκεντρο τις τράπεζες (+6%) βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ξεπέρασε το καθολικό ΟΧΙ των Ιταλών και την παραίτηση Renzi και εστιάζεται στην επικείμενη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, ειδικά στο σκέλος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.
Οι επενδυτές διεθνώς και στην Ελλάδα, παρά την συντριβή του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μ. Renzi, προβαίνουν σε αγορές, καθώς είχαν προεξοφλήσει το ΟΧΙ και σε αντίθεση με τα σενάρια καταστροφής οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης σημειώνουν ισχυρά κέρδη.
Γιατί οι αγορές αντιδρούν ψύχραιμα;
Γιατί δεν βλέπουν άμεσα εκλογές στην Ιταλία και γιατί πλησιάζει το τέλος του 2016 και οι επενδυτές ακόμη συντηρούν τα κέρδη τους διεθνώς και στην Ελλάδα.
Ενδοσυνεδριακά ανακάμπτει και το ευρώ προς την ζώνη των 1,065 από 1,052 δολάρια χθες…
Στο ελληνικό χρηματιστήριο θετικοί πρωταγωνιστές είναι οι τράπεζες οι οποίες σημειώνουν κέρδη +6% με την Εθνική και Eurobank στο επίκεντρο.
Συνολικά ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει κέρδη.
Στον FTSE 25 επικρατούν ανοδικές τάσεις χωρίς όγκους και χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο πλην της ανάκαμψης των ΕΛΠΕ μετά από ημέρες πτώσης και την άνευρη αντίδραση του ΟΤΕ.  
Στο εσωτερικό μέτωπο είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα πάρει την υποτυπώδη λύση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Θα κλείσει η αξιολόγηση και 20 Ιανουαρίου του 2017 ή 9 Μαρτίου του 2017 θα ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Άρα οι επόμενοι μήνες θα είναι θετικοί για την ελληνική αγορά με στόχο 700-740 μονάδες.
Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται έντονα ανοδικά  με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 624 μονάδες με άνοδο +1,71% έχοντας υψηλό στις 626,14 μονάδες και χαμηλό στις 614,18 μονάδες.   
Ο τζίρος και ο όγκος σε μέτρια επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει μερική επάνοδος ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο με αγοραπωλησίες το τελευταίο διάστημα.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 54 εκατ. τεμάχια, με τα 42 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 8,2 εκ τεμάχια στα warrants.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης