Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανακάμπτει το ευρώ μετά τη βουτιά σε χαμηλό 20 μηνών - Στο 1,064 δολάριο

Ανακάμπτει το ευρώ μετά τη βουτιά σε χαμηλό 20 μηνών - Στο 1,064 δολάριο
Το ευρώ υποχωρεί μόλις 0,18% στα 1,0648 δολάρια, μετά την πτώση του στα 1,0506 δολάρια λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των exit polls για το ιταλικό δημοψήφισμα.
Σημαντικά έχουν περιοριστεί οι απώλειες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών και την αναταραχή που προκάλεσε η επικράτηση του "Όχι" στο ιταλικό δημοψήφισμα.
Στις 10:40 π.μ. ώρα Ελλάδας το ευρώ υποχωρεί μόλις 0,18% στα 1,0648 δολάρια, μετά την πτώση του στα 1,0506 δολάρια που είχε υποχωρήσει λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των exit polls για το ιταλικό δημοψήφισμα.
Το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοηφίσματος προκάλεσε την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Matteo Renzi, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι ξεκινά μια νέα περίοδος αβεβαιότητας για τη χώρα, αλλά και για την Ευρωζώνη γενικότερα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αποκλείεται να δούμε το ευρώ να έρχεται στην απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, καθώς δεν θα είναι λίγοι οι επενδυτές που θα σπεύσουν να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη υπό το φόβο της γενικότερης πολιτικής αναταραχής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης