Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street – Ενέργεια και τεχνολογία οδήγησαν σε νέο υψηλό Dow και S&P

Κέρδη στη Wall Street – Ενέργεια και τεχνολογία οδήγησαν σε νέο υψηλό  Dow και S&P
Οι μετοχές της ενέργειας και της τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 0,7% και 0,8% αντίστοιχα - Η άνοδος των τιμών του αργού έδωσε ώθηση στην ενέργεια
Η Wall Street έκλεισε υψηλότερα, αντιστρέφοντας την προηγούμενη "αδυναμία" μετά από έκρηξη κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 56 μονάδες  και έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 24386,10 μονάδες, ενώ ο S & P 500  ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 2659,99 μονάδες και Nasdaq  σημείωσε άνοδο 0,5% στις 6875,08 μονάδες. Οι μετοχές της ενέργειας και της τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 0,7% και 0,8% αντίστοιχα.
"Για πρώτη φορά σε αυτήν την ανάκαμψη, οι μετοχές της  ενέργειας εμφανίζονται σημαντικά υποτιμημένες και διαπραγματεύονται επί του παρόντος με έκπτωση 32% στην εύλογη αξία", δήλωσε ο Jim Paulsen, επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικής στο The Leuthold Group. "Ίσως ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε μερικούς από τους δημοφιλείς νικητές του 2017 και να αναδιανείμουμε προς έναν τομέα που είναι βαθύτατα ευνοϊκός".
Η άνοδος των τιμών των αργού έδωσε επίσης ώθηση στην ενέργεια. Οι τιμές  του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1,1% στα  57,99 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα 11/12. Τα συμβόλαια του  Brent σημείωσαν επίσης άνοδο, φθάνοντας σε υψηλό 2½ ετών.
Οι κύριοι δείκτες έσκαψαν τα νέα της έκρηξης που έγινε στη Times Square νωρίτερα τη Δευτέρα.
Μια συσκευή εξερράγη κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί της Δευτέρας στο Λιμενικό Σώμα της Νέας Υόρκης, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που μετέφερε τη συσκευή. "Αυτή ήταν μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης", δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio σε συνέντευξη Τύπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης