Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στο πετρέλαιο - Πάνω από τα 64 δολάρια έφθaσε το brent

Άνοδος στο πετρέλαιο - Πάνω από τα 64 δολάρια έφθaσε το brent
Ο αγωγός αργού πετρελαίου Forties έκλεισε μετά από διαρροή -  Οι τιμές ενισχύθηκαν μετά από μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη.
  
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα 11/12, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες μειώσεις, καθώς αγωγός της Βόρειας Θάλασσας έκλεισε για επισκευές και οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε εμπορεύματα μετά από έκρηξη στη Νέα Υόρκη.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) έφτασαν τα 63 σεντς, ή σχεδόν 1,1%, στα 57,99 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, άγγιξαν το υψηλό των 2½ ετών στα 64,93 δολ., πριν  επιστρέψουν με πτώση 1,22 δολάρια ή 1,9% στα 64,61 δολάρια το βαρέλι στις 2:26 μ.μ. ET (1926 GMT).
Περί τις 22:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 57,95 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,03% και το brent  ενισχυόταν κατά 1,91% στα 64,61 δολάρια το βαρέλι
Η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν η μεγαλύτερη από τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς το Brent ενισχύθηκε μετά το κλείσιμο του αγωγού που φέρει τον μεγαλύτερο βαθμό αργού πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας.
Ο αγωγός, Forties από τη Βόρεια Θάλασσα ο οποίος μπορεί να μεταφέρει 450.000 βαρέλια ημερησίως το αργό πετρέλαιο στο τερματικό επεξεργασίας Kinneil στη Σκωτία, λειτουργούσε με μειωμένη δυναμικότητα για περίπου τέσσερις ημέρες πριν από το κλείσιμο.
Παράλληλα ο αριθμός των εξεδρών των ΗΠΑ αυξήθηκε σε 751, ο υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο, ενώ η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου κατευθύνεται προς 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης