Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Ανόδος 1,9% για το brent - Στα 57 δολάρια το αργό

Πετρέλαιο: Ανόδος 1,9% για το brent - Στα 57 δολάρια το αργό
Οι κινεζικές εισαγωγές στήριξαν τις τιμές
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή 8/12, βοηθούμενες από την αύξηση της κινεζικής ζήτησης αργού  και τις απειλές  για απεργία στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου της Αφρικής, ενώ  η αμερικανική παραγωγή  σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε δύο μήνες.
Ωστόσο πιέσεις στην αγορά ασκούν οι ανησυχίες  ότι η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα υπονόμευε τις περικοπές εφοδιασμού υπό την καθοδήγηση του ΟΠΕΚ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) έληξαν την συνεδρίαση της Παρασκευής 67 σεντς ή 1,2%, υψηλότερα στα 57,36 δολάρια το βαρέλι. Η σύμβαση μειώθηκε κατά 1,7% την εβδομάδα.
Το Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, ήταν 1,25 δολάρια ή 2%, στα 63,45 δολάρια το βαρέλι μέχρι τις 2:26 μ.μ. ET (1926 GMT).
Περί τις 22:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν  στα 57,33 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,16% και το brent ενισχυόταν κατά 1,88% στα 63,37 δολάρια το βαρέλι.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας ανήλθαν σε 9,01 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), το δεύτερο  ιστορικό υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Η αυξανόμενη ζήτηση θα ωθήσει την Κίνα μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον μεγαλύτερο παγκόσμιο εισαγωγέα ακατέργαστου φυσικού αερίου φέτος.
Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Jefferies προβλέπει  ότι το 2018 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου  θα αυξηθεί κατά 1,5 εκατομμύρια bpd, οδηγούμενη από τη  αύξηση  σχεδόν 10% που θα σημειώσει η ζήτηση στην Κίνα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης