Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Μικρή υποχώρηση των τιμών εν αναμονή της εφαρμογής της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Μικρή υποχώρηση των τιμών εν αναμονή της εφαρμογής της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 32 σεντς ή 0,59% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 53,62 δολάρια το βαρέλι.
Μικρή πτώση καταγράφουν σήμερα Παρασκευή (2/12) οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να περιμένουν τώρα με αγωνία την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και του Οργανισμού με τη Ρωσία για την μείωση της παραγωγής τους.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 32 σεντς ή 0,59% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 53,62 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 8 σεντς ή 0,16% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 50,98 δολάρια το βαρέλι.
Οι αναλυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στην εφαρμογή της συμφωνίας, η πρώτη συμφωνία από το 2001 μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσία για συντονισμένη μείωση της παραγωγής τους.
Σύμφωνα με σημερινό σημείωμα της ANZ Bank προς τους πελάτες της «η εφαρμογή της συμφωνίας φαίνεται εφικτή», καθώς όπως επισημαίνει «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές απέδειξαν στην προηγούμενη συμφωνία τους, ότι τηρούν τις υποσχέσεις τους».
Η BMI Research από την πλευρά της επισημαίνει, ότι «η συμφωνία απειλείται από το ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης κάποιων με την συμφωνία και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ».
Διατηρεί πάντως την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent στα 55 δολάρια το βαρέλι το 2017.
Ο επικεφαλής αναλυτής της Wood Mackenzie, Simon Flowers, προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα κυμανθεί το 2017 κατά μέσο όρο στα 55-60 δολάρια το βαρέλι, αλλά προειδοποιεί, ότι αυτό θα εξαρτηθεί «από το κατά πόσο τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ θα τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης