Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Το ευρωπαϊκό ράλι μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2018

tags :
Goldman Sachs: Το ευρωπαϊκό ράλι μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2018
Η Goldman Sachs βλέπει ευκαιρίες σε ιαπωνικές μετοχές
Το Ευρωπαϊκό ράλι των equity μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2018 εκτιμά η Goldman Sachs  η οποία προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 15% το 2017, τους υψηλότερους ρυθμούς σε έξι χρόνια ενώ παράλληλα  αναβάθμισε τις προβλέψεις για το 2018 σε 10% (από 5%).
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα το SXXP αυξάνεται κατά 7% σε ετήσια βάση, ή 19% σε όρους δολαρίου.
Τα περιθώρια έχουν αυξηθεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο τόσο για να αναπτυχθεί η κορυφαία γραμμή όσο και για να εξελιχθούν τα περιθώρια κέρδους από την καλή παγκόσμια ανάπτυξη.
Με αυτό τον τρόπο, αναμένουμε, σημειώνει η τράπεζα, από το SXXP να επιστρέψει 12% στους επόμενους 12 μήνες (σε συνολική απόδοση), με παρόμοιες αποδόσεις για το SX5E και το UKX.
Παράλληλα η Goldman Sachs βλέπει ευκαιρίες σε ιαπωνικές μετοχές. Το TOPIX ξεπερνά το 18% σε δολάρια ΗΠΑ φέτος και, παρά την υπεραπόδοση αυτή, αναμένεται ένα ακόμη ράλι κατά 15% το 2018 με την ανάπτυξη 9% EPS.
Κύριοι παράγοντες των αισιόδοξων προβλέψεών είναι η οικονομική ανάπτυξη της εγχώριας ζήτησης, η στήριξη του δημοσιονομικού πλαισίου / της νομισματικής πολιτικής, η σταθερή αναπτυξιακή πορεία και η βελτιωμένη ροή των τοπικών πόρων.






Επιπλέον, η διασπορά αποτίμησης TOPIX είναι ιστορικά υψηλή, δημιουργώντας ευκαιρίες.
Στην έκθεση της η Goldman  προβλέπει ότι η απόδοση των δεκαετών χρεωστικών τίτλων των ΗΠΑ θα κινηθεί προς το 3% το επόμενο έτος, ξεπερνώντας τις προθεσμιακές προθεσμίες (σήμερα 2,5%).
Αναμένεται ότι η κίνηση θα οδηγηθεί από την Fed περισσότερο από την έκπτωση και από την επιβράδυνση του ασφαλίστρου σε σχέση με τα σημερινά αρνητικά επίπεδα.
Η εφεδρική δυναμικότητα είναι περιορισμένη και η επέκταση της οικονομίας θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση, εκτός εάν η νομισματική πολιτική ενισχυθεί περαιτέρω.
Ο όρος premium (και η μεγάλη μεταβλητότητα του επιτοκίου) τείνει να αυξηθεί όταν αυξάνεται η αβεβαιότητα της εισροής.
Η "ποσοτική σύσφιξη" θα πρέπει να λειτουργεί στην ίδια κατεύθυνση. Στην ευρωζώνη, η αγορά αποδίδει ήδη υψηλές αποδόσεις και παραμένει πολύ χαμηλότερη από το στόχο κατά τα επόμενα χρόνια με το ασφάλιστρο κινδύνου πληθωρισμού να είναι πολύ χαμηλό.
Ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων EONIA και ο χαμηλότερος ρυθμός αγορών ομολόγων σύμφωνα με την Goldman θα επιταχύνει την καμπύλη αποδόσεων, θα παράσχει κίνητρα και θα ενισχύσει την εμπρόθεσμη εισροή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης