Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Υπό την «επήρεια» της συνάντησης του ΟΠΕΚ κινείται το πετρέλαιο – Υποχώρησε πάνω από 1% για το brent

Υπό την «επήρεια» της συνάντησης του ΟΠΕΚ κινείται το πετρέλαιο – Υποχώρησε πάνω από 1% για το brent
Περί τις 21:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 55,96 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,04% και το brent διαπραγματευόταν στα 61,98 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,18%
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 20/11, καθώς οι traders έχουν στρέψει την προσοχή τους  στη συνάντηση του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα, όπου πρόκειται να συζητηθεί η επέκταση των  περικοπών που της  παραγωγής  αργού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν  κατά 75 σεντς, ή 1,2%, στα 61,97 δολάρια το βαρέλι μέχρι τις 1 μ.μ. ET (1500 GMT) την ημέρα, ενώ τα διαπραγματεύσιμα συμβόλαια αργού πετρελαίου ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) έπεσαν 1% στα 55,96 δολάρια το βαρέλι.
Οι εξέδρες των ΗΠΑ παρέμειναν  αμετάβλητες στα 738 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Νοεμβρίου
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), μαζί με μια ομάδα παραγωγών εκτός  ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία, περιόρισαν την παραγωγή από τις αρχές του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η παγκόσμια προσφορά και να υποστηριχθούν οι τιμές.
Η συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο του 2018 και ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσει τις προοπτικές συνέχισης της πολιτικής του .
 Η προσδοκία είναι να επεκταθεί η συμφωνία ώστε να καλύψει ολόκληρο το επόμενο έτος.
"Πιστεύεται ευρέως ότι ο ΟΠΕΚ μαζί με 10 χώρες που δεν είναι μέλη του θα συνεχίσουν την παραγωγή τους για ολόκληρο το 2018, αν και η Ρωσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της ", δήλωσε ο Tamas Varga της  PVM Oil Associates.
Περί τις 21:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 55,96 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,04% και το brent διαπραγματευόταν στα 61,98 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,18%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης