Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Στα 53 δολ. το brent - Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει πρόθυμο να συμμετάσχει στις περικοπές

Πετρέλαιο: Στα 53 δολ. το brent - Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει πρόθυμο να συμμετάσχει στις περικοπές
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο σημειώνουν ρεκόρ, καθώς τότε η μείωση της προσφοράς θα αρχίσει να γίνεται ορατή στην αγορά
Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν σήμερα 1/12/2016, το ράλι που ξεκίνησε μετά την συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας για περιορισμό της παραγωγής,  ενώ οι  αναλυτές εκτιμούν ότι και άλλοι παραγωγοί είναι πιθανό να μειώσουν την προσφορά.
Στις 11:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent βρισκόταν στα 53,74 δολάρια  με άνοδο 3,67% ενώ το αργό ενισχυόταν 3,01% στα 50,93 δολάρια το βαρέλι
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών συμφώνησε την Τετάρτη 30/11/2016 στην πρώτη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της από το 2008.
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την πρώτη συντονισμένη δράση της ομάδας με το μη μέλος του ΟΠΕΚ τη Ρωσία.
Την Πέμπτη 1/12/2016, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε επίσης ότι είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε συνομιλίες για περικοπές.
"Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε σε μια ιστορική μείωση της παραγωγής," δηλώνουν αναλυτές της ΑΒ Bernstein.
«Η περικοπή 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (BPD) ήταν στην κορυφή των προσδοκιών (0,7 - 1.200.000 βαρέλια ημερησίως).
 Μια πρόσθετη περικοπή των 600.000 βαρέλια ημερησίως από χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα μπορούσε να προσθέσει σημαντικά σε ό, τι έχει ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚ. "
Οι τιμές παραμένουν σε λιγότερο από το μισό  από τα επίπεδα του 2014 , όταν ξεκίνησε η παγκόσμια  υποχώρηση των τιμών.
"Ο ΟΠΕΚ έχει μια συμφωνία", δήλωσε ο Jason Gammel της  επενδυτικής τράπεζας Jefferies. "Προς το παρόν, οι τιμές του πετρελαίου έχουν λάβει τεράστια υποστήριξη."
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ προκάλεσε φρενήρη συναλλαγών, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο να σημειώνουν ρεκόρ, όταν η μείωση της προσφοράς θα αρχίσει να είναι ορατή στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης