Χρηματιστήριο & Αγορές

Διατηρεί την δυναμική της η αγορά πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Διατηρεί την δυναμική της η αγορά πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο κατά 1,10 δολάριο ή 2,12% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 52,94 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου διατηρούν την δυναμική τους σήμερα (1/12), μία ημέρα μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού και κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα από τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Περί τις 15:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent κατέγραφε άνοδο κατά 1,10 δολάριο ή 2,12% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 52,94 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κατέγραφε άνοδο κατά 1,19 δολάριο ή 2,41% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 50,63 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, μετά τη συμφωνία χθες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για αμοιβαία μείωση της παραγωγής, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε συνομιλίες για μείωση της παραγωγής του.
Όπως επισημαίνει ωστόσο το CNBC, παρά τη συμφωνία παραμένουν ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την υλοποίησή της.
Αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σημείωμά τους, ότι «ο σκεπτικισμός παραμένει για το αν θα ακολουθήσουν τη συμφωνία επιμέρους χώρες, στόχος των οποίων είναι να διατηρηθούν προς το παρόν οι τιμές κάτω από το υψηλό του έτους (σ.σ. 53,73 δολάρια το βαρέλι)».
Οι δε αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν, ότι «δεν μπορούν να διατηρηθούν οι τιμές πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι», καθώς υποστηρίζουν ότι η μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, αφήνει ελεύθερο το πεδίο για αύξηση της παραγωγής από άλλους παραγωγούς, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης