Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

"Έκρηξη" στο πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 3% - Στα 57 δολάρια το αργό

Περί της 21: 10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 57,34 δολάρια με άνοδο 3,06% και το brent ενισχυόταν κατά 3,35% στα 64,19 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015 τη Δευτέρα 6/11.
Τα συμβόλαια αργού Brent αυξήθηκαν κατά 1,87 δολ., ή 3%, στα $ 63,94 το βαρέλι στις 12:04 μ.μ. ET (1604 GMT), αφού έφθασαν στο υψηλό  των $ 64  από τον Ιούνιο του 2015.
Το West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 1,50 δολάρια ή 2,7% στα 57,14 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας τα 57 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2015.
Περί της 21: 10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 57,34 δολάρια με άνοδο 3,06% και το brent ενισχυόταν κατά 3,35% στα 64,19 δολάρια το βαρέλι.
Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Mohammed bin Salman έσφιξε τον κλοιό κατά της διαφθοράς με τη σύλληψη μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επενδυτών, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Alwaleed bin Talal και του ισχυρού επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Prince Miteb bin Abdullah.
Οι αναλυτές προς το παρόν δεν βλέπουν τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, να αλλάζει την πολιτική της ενίσχυσης των τιμών του αργού πετρελαίου.
Οι μεταρρυθμίσεις του Πρίγκιπα Mohammed περιλαμβάνουν σχέδιο για την καταγραφή μερών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco το επόμενο έτος και η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου θεωρείται ωφέλιμη για την κεφαλαιοποίησή της στην αγορά.
"Πιστεύουμε ότι η χώρα θα τηρήσει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου", δήλωσε ο αναλυτής πετρελαίου της UBS, Giovanni Staunovo.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih δήλωσε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχει ικανοποίηση από μια συμφωνία περικοπής της παραγωγής μεταξύ της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλων παραγωγών με επικεφαλής τη Ρωσία, η εργασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».
Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να επεκτείνει περικοπή περίπου 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως καθ 'όλη τη διάρκεια του 2018.
"Η αβεβαιότητα για τη σταθερότητα του βασικού καθεστώτος έχει αυξηθεί κάπως, επομένως δικαιολογείται υψηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου", δήλωσε στο Φόρουμ Reuters Global Oil ο Samuel Ciszuk, ανώτερος σύμβουλος του Σουηδικού Οργανισμού Ενέργειας.
Παράλληλα ενίσχυση  στις τιμές του πετρελαίου,  προσέφερε η μείωση από τις   αμερικανικές εταιρείες ενέργειας των εξέδρων οι οποίες περιορίσθηκαν  κατά οκτώ την περασμένη εβδομάδα, σε 729, στη μεγαλύτερη μείωση από τον Μάιο του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης