Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 2 ετών κινείται το πετρέλαιο – Πάνω από τα 55 δολάρια το αργό

Σε υψηλό 2 ετών κινείται το πετρέλαιο – Πάνω από τα  55 δολάρια το αργό
Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση υποστηρίζει τις τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή 3/11  πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα τους σε περισσότερο από δύο χρόνια, υποστηριζόμενα από την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και τις συνεχιζόμενες προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες παραγωγής θα επεκτείνουν τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαπραγματεύθηκαν με άνοδο 65 cents στα 61,27 δολ. το βαρέλι. Το Brent έχει αυξηθεί γύρω στο 38% από το χαμηλό του το 2017 έφτασε τον Ιούνιο.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύθηκε στα 55,00 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 46 σεντς. Το WTI είναι περίπου 30% υψηλότερα από το χαμηλό του Ιουνίου.
Περί τις 20:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 55,12 δολάρια το βαρέλι  με κέρδη 1,74%και το brent σημείωνε άνοδο 2,19% στα 61,95 δολάρια το βαρέλι.
Το  Brent προσεγγίζει μια εβδομαδιαία αύξηση της τάξης του 1,3% και το αργό πετρέλαιο στις Η.Π.Α. κατευθυνόταν για αύξηση 2% την εβδομάδα.
"Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκει στήριξη από τις προσδοκίες για  επέκταση των περικοπών και από την ισχυρή ζήτηση", δήλωσε ο Gene McGillian, διευθυντής της  Tradition Energy στο Stamford.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου συνεδριάζει στα τέλη Νοεμβρίου για να συζητήσει περαιτέρω ενέργειες αφού συμφώνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς να περιορίσουν κατά  1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) εφοδιασμού με πετρέλαιο.
Η Ρωσία δήλωσε την Πέμπτη ότι η συμφωνία, που θα λήξει τον Μάρτιο, θα μπορούσε να παραταθεί, αλλά δεν επρόκειτο να ληφθεί απόφαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης