Χρηματιστήριο & Αγορές

CNN Money: Το πετρέλαιο οδηγεί τις αγορές και τις μετοχές των ενεργειακών εταιριών

CNN Money: Το πετρέλαιο οδηγεί τις αγορές και τις μετοχές των ενεργειακών εταιριών
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ κρατά ζωντανά τα χρηματιστήρια
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ έδωσε σημαντική ώθηση στις ενεργειακές μετοχές.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι οι επενδυτές ασχολούνται -επί του παρόντος τουλάχιστον- ελάχιστα με τις αμερικανικές εκλογές.
Σύμφωνα με το CNN Money, οι Donald Trump και Hillary Clinton δεν «κινούν» τις αγορές, αλλά το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς των επενδύσεων, οι τελευταίες κινήσεις στο αργό μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από την πρόσφατη μίνι-ανάκαμψη της αγοράς.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δημοσκοπήσεις για τις αμερικανικές εκλογές προκαλούν απλά… φασαρία, ενώ λίγη ανησυχία επικρατεί σχετικά με το εάν η Fed ή άλλες κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επιτόκια ή όχι.
Στον αντίποδα, η μεγάλη άνοδος του πετρελαίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχει ενισχύσει τις ενεργειακές μετοχές.
Σημειωτέον ότι το πετρέλαιο εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολ. ανά βαρέλι.
Ο Burt White, επικεφαλής επενδύσεων της LPL Financial ανέφερε σε πρόσφατη ανάλυση του ότι η λεγόμενη περίοδος ύφεσης στις κερδοφορίες θα μπορούσε σύντομα να ξεπεραστεί λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδο του πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, «μπορεί να βοηθήσει τις ενεργειακές εταιρείες να ανταποκριθούν ή και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες».

Πόσο θα διαρκέσει το πάρτι;

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, κάποιοι ανησυχούν ότι το πάρτι στο πετρέλαιο έχει σχεδόν τελειώσει κι ότι οι τιμές θα αρχίσουν να υποχωρούν σύντομα.
Σύμφωνα με ανάλυση της TD Ameritrade θα είναι δύσκολο για το πετρέλαιο να συνεχίσει το ράλι καθώς οι επενδυτές θα αρχίσουν να αναρωτιούνται αν τα πρόσφατα κέρδη είναι βιώσιμα.
Εν τω μεταξύ δεν είναι ακόμα σαφές τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, εάν δηλ θα συνεχίσουν την παραγωγή σχιστόλιθου.

www.energynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης