Χρηματιστήριο & Αγορές

Ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ – Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ – Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα
 Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ανέρχεται  σε 9,55 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, κοντά σε υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο του 2015
Οι τιμές των πετρελαιοειδών υποχώρησαν την Τετάρτη 1/11,  καθώς  οι εξαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε έναν υψηλό και η παραγωγή να είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν 2,13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 27 Οκτωβρίου, και ήταν η πρώτη φορά η χώρα  ξεπέρασε το όριο των 2 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα.
Εν τω μεταξύ, εβδομαδιαία στοιχεία έδειξαν ότι η συνολική παραγωγή αργού στις ΗΠΑ  διαμορφώθηκε στα 9,55 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, λίγο χαμηλότερα  από το υψηλό στις 29 Σεπτεμβρίου 2015. Η συνολική παραγωγή της εβδομάδας δεν απέχει πολύ από το ψηλότερο επίπεδο των 9,61 εκατομμυρίων βαρελιών ημέρα, που κατέγραψε την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουνίου 2015.
Το  West Texas Intermediate διαπραγματεύθηκε στα 54,52 δολ. το βαρέλι, 14 σεντ υψηλότερα, υποχωρώντας από τα  $ 55,22 που σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Η έκπτωση του  WTI στο διεθνές δείκτη αναφοράς Brent έχει κάνει το πετρέλαιο των ΗΠΑ πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές. Το Brent διαπραγματεύθηκε την Τετάρτη 1/11 στα 61,06 δολάρια, ενισχυμένο κατά 12 σεντς.
Περί τις 20:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 54,22 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,29% και το brent ήταν στα 60,54 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,67%
"Το Brent πάνω από 60 δολάρια θα διατηρήσει το WTI υψηλότερα καθώς θα ενισχυθούν οι εξαγωγές προκειμένου να αντικαταστήσουν το ακριβό Brent", δήλωσε στο CNBC "Futures Now" την Τρίτη ο Bob Iaccino, επικεφαλής της Path Trading Partners.
Οι τιμές του πετρελαίου συσπειρώνονται από τις προσδοκίες ότι ο  ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή που λήγουν τον Μάρτιο του 2018, ενδεχομένως διατηρώντας το άνοιγμα της ευκαιρίας για τις εξαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Οι μεταφορές πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως στο τέλος του 2015.
Η αγορά έχει τροφοδοτηθεί από μια έκρηξη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από τα σχιστολιθικά πεδία, όπου οι παραγωγοί χρησιμοποιούν προηγμένες μεθόδους γεώτρησης για να εξομαλύνουν τα ορυκτά καύσιμα από τους σχηματισμούς των πετρωμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης