Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Στο επίκεντρο οι πετρελαικές μετοχές μετά την άνοδο του πετρελαίου

Morgan Stanley: Στο επίκεντρο οι πετρελαικές μετοχές μετά την άνοδο του πετρελαίου
Η αμερικανική τράπεζα ξεχωρίζει τις κύριες επιλογές της για τον κλάδο
Το Brent επιχειρεί να εδραιωθεί πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι, μετά από ένα μείγμα βελτιωμένης ζήτησης και αποτελεσματικών μειώσεων στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, τα οποία αποτέλεσαν στήριγμα στις τιμές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, είναι πλέον καιρός να επανεξετάσουμε την αξία των μετοχών στον πετρελαϊκό τομέα.
«Μετά από έξι χρόνια κατά τα οποία η αγορά ενεργειακών μετοχών ήταν υποτονική, οι καθοδικοί κίνδυνοι για τις τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, οι προοπτικές για τα επόμενα στάδια είναι ισχυρές, τα οφέλη από την αναδιάρθρωση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές», σημειώνει ο αναλυτής μετοχών, Martijn Rats.
Η ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας θεωρεί ότι οι βάσεις της ενεργειακής αγοράς θα στηρίξουν τις τιμές του Brent κοντά στα 60 δολ. ανά βαρέλι, ένα επίπεδο το οποίο είναι αρκετά υψηλό ώστε να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία.
Υπενθυμίζουμε ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου, το Brent διαπραγματεύεται πάνω από τα 55 δολ. ανά βαρέλι, ενώ βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 δολαρίων από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, η Morgan Stanley ξεχωρίζει τις κύριες επιλογές της για τον κλάδο, και αυτές είναι οι Shell, BP, Repsol, Tupras και Rosneft.
Αν και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον τομέα θα καθοριστούν από την απομάκρυνση της αγοράς από τα ορυκτά καύσιμα, ο Rats επεσήμανε ότι αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο «προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία κυκλική ανάκαμψη των κερδών και οι σημερινές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να αλλάξουν το δικό τους ενεργειακό μείγμα προκειμένου να συμβαδίσει με την παγκόσμια τάση».
Υπενθυμίζουμε ότι ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας είχει αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα στους γεωπολιτικού κινδύνουν που εξακολουθούν να υπάρχουν στον ορίζοντα, και οι οποίοι μπορούν να παρέχουν ένα βαθμό συνεχούς στήριξης στον μαύρο χρυσό.

Πηγ: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης