Χρηματιστήριο & Αγορές

Ρημπάουντ κατά 4% των τιμών του πετρελαίου - Στα 49 δολ το brent

Ρημπάουντ κατά 4% των τιμών του πετρελαίου - Στα 49 δολ το brent
Η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 49,18 σεντς ή  3,80% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματύεται στα 47,19 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται σήμερα Τετάρτη (30/11) οι τιμές του πετρελαίου μετά την χθεσινή πτώση άνω του 3,5%, με την αντιστροφή του κλίματος να έρχεται μετά από δήλωση ιρακινού εκπροσώπου, ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια μορφή συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ σήμερα στη Βιέννη και την αισιοδοξία που εξέφρασε ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου.
Περί τις 09:15 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent κατέγραφε άνοδο στα 49,18 σεντς ή 3,8% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματευόταν στα 49,18 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κατέγραφε άνοδο στα 46,85 σεντς ή 3,56% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματευόταν στα 46,85 δολάρια το βαρέλι.
Η συνεδρίαση των υπουργών Πετρελαίου των κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα στην έδρα του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου θα συζητηθούν οι όροι μιας πιθανής συμφωνίας για τη μείωση της συνολικής παραγωγής, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές, που έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το 2014.
Ιρακινός εκπρόσωπος δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί, ότι κάποια μορφή συμφωνίας θα επιτευχθεί, ενώ και ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν είπε, ότι είναι αισιόδοξος.
Οι αναλυτές ωστόσο αναφέρουν, ότι στις αγορές επικρατεί εκνευρισμός και αστάθεια και ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ταλαντευθούν απότομα προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά την διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τις εξελίξεις στη συνεδρίαση στη Βιέννη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης