Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές – Η Καταλονία «βύθισε» τον IBEX

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές – Η Καταλονία «βύθισε» τον IBEX
Ο Dax  έκλεισε στις 13217,54 μονάδες με άνοδο 0,64%
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν την Παρασκευή 27/10 υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποφύγουν τις πολιτικές αναταραχές στην περιοχή και να επικεντρωθούν στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα  και την προοπτική συνεχιζόμενων κινήτρων στην Ευρώπη.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,55% στις 393,40 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.
Ο γαλλικός CAC άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό δεκαετίας και έκλεισε με κέρδη 0,71% στις 5494,13 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 7505,03 μονάδες.
Ο Γερμανικός Dax σημείωσε νέο ρεκόρ μετά τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi στην προηγούμενη συνεδρίαση και έκλεισε στις 13217,54 μονάδες με άνοδο 0,64%.
Μια απότομη αύξηση στις μετοχές αυτοκινήτων έδωσε επίσης ώθηση  στο DAX, με την Volkswagen να δημοσιεύει θετικά  αποτελέσματα κερδών.
Ωστόσο, δεν ήταν όλα  καλά στις περιφερειακές αγορές. Ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 1,5%, μετά την είδηση ότι το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας είχε ανακηρύξει ανεξαρτησία την Παρασκευή το απόγευμα. Οι ισπανικές τραπεζικές μετοχές  τέθηκαν υπό την πίεση, με την Banco de Sabadell και την Caixabank να είναι στο κόκκινο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης