Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: 'Ανοδος πάνω από 1% - Στα 52 δολ. το αργό, στα 58 το brent

Πετρέλαιο: 'Ανοδος πάνω από 1% - Στα 52 δολ. το αργό, στα 58 το brent
Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου θα μειωθούν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σε ανοδικά την Τρίτη 24/10 μετά τις δηλώσεις της  Σαουδική Αραβία ότι είναι αποφασισμένη να τερματίσει την υπερπροσφορά ενώ στήριξη στις οι τιμές προσέφεραν οι  προβλέψεις για περαιτέρω υποχώρηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις  Η.Π.Α.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι επικεντρώνεται στη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στο μέσο όρο πενταετίας και έθεσε την προοπτική παρατεταμένης συγκράτησης της παραγωγής, μόλις τερματιστεί το σύμφωνο περικοπής προμηθειών από το ΟΠΕΚ.
Η αγορά πετρελαίου εξέφρασε την ανησυχία ότι, μόλις λήξει η συμφωνία εφοδιασμού, οι παραγωγοί θα «ανοίξουν» εκ νέου τις αποστολές και θα προκαλέσουν πτώση των τιμών.
"Όταν πλησιάζουμε σε αυτό (μέσος όρος πενταετίας), θα αποφασίσουμε αν θα εγκαταλείψουμε ομαλά την τρέχουσα ρύθμιση, ή  ίσως να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική ρύθμιση για να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, ώστε να μην έχουμε επιστροφή σε υψηλότερα αποθέματα" ο υπουργός, Khalid al-Falih,, δήλωσε στο Reuters.
Το   Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αυξήθηκε κατά 99 σεντς, ή 1,%, στα $ 58,36 το βαρέλι σ τις 2:30 μ.μ. ET (1830 GMT). από  57,04 δολάρια νωρίτερα.
Το αργό των  ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου έληξε την συνεδρία της Τρίτης με 57 σεντς, ή 1,1%, πάνω στα $ 52,47.
Στις 22:14 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 52,46 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,08% και το brent διαπραγματευόταν στα 58,32 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,66%.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου θα μειωθούν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια στις τελευταίες εβδομαδιαίες αναφορές εφοδιασμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης