Χρηματιστήριο & Αγορές

Υποχώρησε από τα υψηλά η Wall Street - Η General Electric "παρέσυρε" την αγορά

Υποχώρησε από τα υψηλά η Wall Street - Η General Electric
Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο με το αργό να ενισχύεται κατά 0,12% στα 51,90 δολάρια η ουγγιά και το brent να υποχωρεί 0,62% στα 57,39 δολάρια το βαρέλι

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Wall Street  υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα 23/10, καθώς η πτώση των μετοχών της General Electric επηρέασε το επενδυτικό κλίμα ενώ  ξεκινά μια εβδομάδα ανακοίνωσης εταιρικών κερδών.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύθηκε κατά 30 μονάδες χαμηλότερα με τις μετοχές της General Electric, να υποχωρούν σχεδόν 7%. Ο δείκτης έκλεισε στις 23273,96 μονάδες με απώλειες 0,23%.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τα οποία έπεσαν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών,   υπονομεύθηκαν από την αναδιάρθρωση και την αδύναμη απόδοση στις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ανησυχία προκάλεσε στους αναλυτές το ενδεχόμενο η GE να χρειαστεί να μειώσει το μέρισμα της.
Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Nigel Coe, μείωσε την τιμή – στόχο  σε $ 22 από $ 25.
"Η μείωση της τιμής στόχου μας καθοδηγείται από μια σημαντική περικοπή στις προσδοκίες των κερδών", ανέφερε ο Coe σε report. "Βλέπουμε επίσης υψηλότερη πιθανότητα μείωσης μερισμάτων. Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές πρέπει να αναλάβουν δράση για να προστατευθουν από τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης χαμηλής απόδοσης σε περίπτωση μείωσης μερισμάτων τον Νοέμβριο και αυτό είναι σαφώς ένας πρόσθετος παράγοντα στην αλλαγή της κατάταξής μας. "
Ο δείκτης S & P 500 μειώθηκε κατά 0,4%, με τις βιομηχανίες και τις τηλεπικοινωνίες να  υστερούν. Ο δείκτης έκλεισε στις 2564,98 μονάδες.
Ο Nasdaq διαπραγματεύθηκε κατά 0,6% χαμηλότερα, καθώς οι μετοχές της Amazon, Facebook και Alphabet υποχώρησαν και έκλεισε στις 6586,83 μονάδες.
Σε ανοδική τροχιά  βρίσκεται ο χρυσός και περί τις 23:10 η τιμή του βρισκόταν στα 1284,10 δολάρια με κέρδη 0,28%.
Την ίδια ώρα το πετρέλαιο κατέγραφε μεικτές τάσεις με το αργό να ενισχύεται κατά 0,12% στα 51,90 δολάρια η ουγγιά και το brent να υποχωρεί 0,62% στα 57,39 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης