Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κατακόρυφη πτώση άνω του 3,5% των τιμών του πετρελαίου λόγω αμφιβολιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ

Κατακόρυφη πτώση άνω του 3,5% των τιμών του πετρελαίου λόγω αμφιβολιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει επίσημα στη Βιέννη αύριοΤετάρτη 30/11/2016 για να συζητήσει μια προγραμματισμένη περικοπή της παραγωγής,
(Upd) Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίς σήμερα  29/11/2016 μετά τις  αμφιβολίες που προκλήθηκαν για το αν ο ΟΠΕΚ θα είναι σε θέση να καταλήξει σε μια ουσιαστική περικοπή της παραγωγής κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη με στόχο να χαλιναγωγήσει την παγκόσμια υπερπροσφορά  και να στηρίξει τις τιμές.
Οι αμφιβολίες προκλήθηκαν όταν στέλεχος από τις τεχνικές ομάδες που έχουν ξεκινήσει την προεργασία της συνάντησης φέρεται να δήλωσε, ότι αδυνατούν να συμφωνήσουν σε περικοπή της παραγωγής.
Στις 21:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 1,76 δολάριο το βαρέλι ή 3,65% και διαπραγματεύεται στα 46,48 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 1,75 δολάριο το βαρέλι ή 3,72% και διαπραγματεύεται στα 45,33 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίς το πρωί τα συμβόλαια του Brent του βρίσκονταν στα 48,10 δολάρια  ανά βαρέλι στις 0102 GMT, κάτω από 14 σεντς, ή 0,3%.
Τα συμβόλαια του  West Texas Intermediate μειώθηκαν κατά 19 σεντς, ή 0,4%σε 46,89 δολάρια το βαρέλι.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα συνεδριάσει επίσημα στη Βιέννη την Τετάρτη για να συζητήσει μια προγραμματισμένη περικοπή της παραγωγής, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την υπερπαραγωγή που έχει επίμονοι αγορές και περισσότερο από το ήμισυ των τιμών από το 2014.
Με  τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας τις τελευταίες 24 ώρες πριν από τη συνεδρίαση, η αστάθεια των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να είναι υψηλά. "Αναμένουμε έντονη μεταβλητότητα στις τιμές σήμερα και αύριο", δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς του OANDA στη Σιγκαπούρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών του  ΟΠΕΚ για το ποιοι παραγωγοί θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή και πόσο, ενώ σχέδιο που έφερε τη Ρωσία,  μη μέλος του ΟΠΕΚ να συμμετάσχει  στις περικοπές μέχρι στιγμής έχει επίσης αποτύχει.

Αρχική δημοσίευση: 29/11/2016 09:31

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης