Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο – Στα 50 δολάρια κινείται το αργό

Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο – Στα 50 δολάρια κινείται το αργό
Πιέσεις στην αγορά δημιούργησαν οι «φτωχές» προοπτικές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ( IEA) , o οποίος μείωσε τις προβλέψεις του για την ζήτηση πετρελαίου το 2018
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν  απώλειες την Πέμπτη 12/10, καθώς  ανακοινώθηκε μεγαλύτερη μείωση  από την αναμενόμενη των αποθεμάτων των Η.Π.Α. και υποχώρηση της εβδομαδιαίας παραγωγής.
Ωστόσο, η αγορά εξακολουθούσε να δέχεται πιέσεις, από τις «φτωχές» προοπτικές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ( IEA) , o οποίος μείωσε τις προβλέψεις του για την ζήτηση πετρελαίου το 2018.
Το πετρέλαιο ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της απότομης υποχώρησης των αποσταγμάτων, προσδοκώντας την ανανεωμένη ζήτηση, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι τιμές αργού στις Η.Π.Α. θα ανακτήσουν το υψηλό των 53 δολαρίων το βαρέλι στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας στα 70 σεντς, ή 1,4%, στα $ 50,60 ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια  του  Brent, διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 62 σεντς, ή 1,1%, στα 56,32 δολάρια μέχρι τις 2:24 μ.μ.
Και οι δύο συμβάσεις συσπειρώθηκαν τις τελευταίες τρεις συνεδρίες μετά από τις απότομες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.
Περί τις 22:07 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,64 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,21% και το brent στα 56,36 δολάρια με πτώση 1,02%.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια στα 462,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την EIA.
Η Goldman Sachs προβλέπει  αναμένεται ότι το αργό πετρέλαιο Brent θα φθάσει τα 58 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το 2018.
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι εξαγωγείς πετρελαίου αναμένεται να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πέρα από τον Μάρτιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης