Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Fed οδήγησε την άνοδο στην Wall Street – Νέα ρεκόρ για τους δείκτες

tags :
Η Fed οδήγησε την άνοδο στην Wall Street – Νέα ρεκόρ για τους δείκτες
Στα 1295 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,12% ο χρυσός
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Τετάρτη 11/10 υψηλότερα, καθώς η Fed δημοσίευσε τα πρακτικά από την προηγούμενη συνάντησή της σύμφωνα με τα οποία εκτιμά ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει άλλη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 42 μονάδες  και ολοκλήρωσε την συνεδιάση με ρεκόρ, στις 22872,89 μονάδες  με άνοδο 0,18% και την Johnson & Johnson να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη.
Ο δείκτης S & P 500 σημείωσε επίσης ρεκόρ σημείωνοντας άνοδο 0,18% στις 2555,24 μονάδες   με την  αγορά ακινήτων να πρωταγωνιστεί.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,25% και έκλεισε σε νέο υψηλό όλων των εποχών στις 6603,55 μονάδες με κέρδη 0,25%.
Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι η αύξηση των επιτοκίων του Δεκεμβρίου είναι οριστική, παρά τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού.
"Σύμφωνα με την προσδοκία ότι η σταδιακή άνοδος του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα ήταν κατάλληλη, πολλοί συμμετέχοντες πίστευαν ότι μια άλλη αύξηση αργότερα μέσα στο έτος θα ήταν πιθανό να δικαιολογηθεί αν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παρέμεναν γενικά αμετάβλητες" σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η αγορά αναμένει αύξηση του επιτοκίου τον Δεκέμβριο.
"Υπάρχουν ακόμα πολλές πιθανότητες να αυξήσουν τα επιτόκια τον Δεκέμβριο", δήλωσε ο Mike Materasso, αντιπρόεδρος του Franklin Templeton. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο πληθωρισμός ήταν πεισματικά χαμηλός».
Ο χρυσός κινείται ανοδικά με την τιμή στις 23:20 να διαπραγματεύεται στα 1295 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,12%.
Την ίδια ώρα το πετρέλαιο σημείωνε κέρδη με το αργό να βρίσκεται στα 51,30 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,75% και το brent στα 56,86 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένο κατά 0,44%.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης