Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου
Προειδοποιήσεις αναλυτών για για απότομη διόρθωση των τιμών, εάν ο ΟΠΕΚ αποτύχει.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται και προσπαθούν να καλύψουν τις απώλειες, μετά την έντονη αντίδραση της  αγοράς στις επισφαλείς προοπτικές για μια συμφωνία των μεγάλων παραγωγών στην συνάντηση της Τετάρτης με τους αναλυτές να  προειδοποιούν για απότομη διόρθωση των τιμών, εάν η ομάδα παραγωγών αποτύχει.
Στις 11.25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν 1,85% στα 46,91 δολάρια το βαρέλι και το brent είχε άνοδο 1,59% στα 47,99 δολάρια το βαρέλι.
Μετά την πτώση 2%, οι τιμές ενισχύθηκαν καθώς ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι η χώρα θα συνεργαστεί με την ομάδα για την επίτευξη συμφωνίας "αποδεκτής από όλους."
Ο Dow Jones ανέφερε το Ιράκ επιδιώκει το πάγωμα της παραγωγής σε 4.546.000 βαρέλια την ημέρα και το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο ανώτατο όριο παραγωγής σε ακόμα απροσδιόριστη επίπεδο.
Οι αναλυτές παρατηρούν κάθε ένδειξη της υποστήριξης από το Ιράκ και το Ιράν –επηρεάζει τις τιμές  γιατί και οι δύο έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τους μηχανισμούς της μείωσης της παραγωγής.
Νωρίτερα στις 20.15 ώρα Ελλάδας το brent διαπραγματεύόταν στα 48,44 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 2,54%  Το αργό ενισχύοντας 2,41% στα 47,17 δολάρια το βαρέλι.
Η διαπραγμάτευση αποδείχθηκε ασταθής καθώς οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 3%  την Παρασκευή, μετά τις αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα καταλήξει σε συμφωνία .
«Υπάρχει η κερδοσκοπία μέχρι τη συνάντηση που κάνει τις τιμές πολύ δύσκολο να προβλεφθούν  από τώρα και μέχρι την Τετάρτη", είπε ο Χάμζα Χαν, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης