Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Πάνω από τα 50 δολ. το αργό - Κέρδη 2% για το brent

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Πάνω από τα 50 δολ. το αργό - Κέρδη 2% για το brent
Οι προσδοκίες ότι Ρώσοι και Σαουδάραβες θα επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη 5/10 λόγω των προσδοκιών  ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή, παρόλο που οι εξαγωγές των ΗΠΑ και η προσφορά  από το  πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης «έπεσαν» στην αγορά.
" Bullish  σχόλια από τους υπουργούς ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας συμβάλλουν στον περιορισμό της πρόσφατης πτώσης των τιμών του πετρελαίου", δήλωσε ο Stephen Brennock, αναλυτής της PVM Oil Associates στο Λονδίνο.
Το ελαφρύ αργό πετρέλαιο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με  άνοδο 81 σεντς, ή 1,6%, στα $ 50,79. Το Brent αυξήθηκε κατά 1,14 δολ.,ή 2%, στα 56,94 δολάρια το βαρέλι στις 2:26 μ.μ. ET (1826 GMT).
Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,70 δολάρια με άνοδο 1,44% και το brent είχε κέρδη 2,08%  στα 56,96 δολάρια.
Και τα δύο σημεία αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από 5% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές κατέγραψαν κέρδη μετά από σχεδόν τρεις μήνες.
"Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να σταθεροποιηθεί", δήλωσε ο Gene McGillian, διευθυντής της Tradition Energy. Η δυνητική ζήτηση μειώνεται και η πίεση από την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ, τη Λιβύη και τη Νιγηρία θα μπορούσε να απειλήσει την άνοδο, προειδοποίησε.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένουν να συμφωνήσουν να επεκτείνουν μια περικοπή παραγωγής με στόχο τον περιορισμό των παγκόσμιων αποθεμάτων  αργού πετρελαίου.
Το πετρέλαιο Sharara της Λιβύης άρχισε την παραγωγή μετά από διήμερή διακοπή

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης