Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό – Μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές των ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό – Μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές των ΗΠΑ
Η άνοδος των εξαγωγών των ΗΠΑ σε επίπεδο ρεκόρ και η αύξηση της παραγωγής οδήγησαν το πετρέλαιο χαμηλότερα - Απώλειες 1,03% για το αργό
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη 4/10 μετά από ένα εκπληκτικό άλμα στις αμερικανικές εξαγωγές αργού  στο ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως γεγονός που εξασθένησε τις ανησυχίες για την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ έγιναν πιο ελκυστικές για τους αγοραστές, επειδή η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών τίτλων West Texas Intermediate Crude (WTI) διαπραγματεύεται με έκπτωση στο Brent.
Η άνοδος της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κράτησε τις τιμές WTI, ενώ η τιμή του Brent επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate Crude (WTI) έληξαν την συνεδρίαση της Τετάρτης με 44 σεντς, ή σχεδόν 1%, στα 49,98 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του  Brent μειώθηκαν κατά 19 σεντς στα 55,81 δολ. το βαρέλι στις 2:29 μ.μ. ET (1829 GMT).
Η διαφορά μεταξύ των δύο συμβολαίων του Δεκέμβριο, τα οποία είχαν μειωθεί νωρίτερα, διευρύνθηκε και πάλι, σε 5.36 δολάρια το βαρέλι από 5.31 δολάρια πριν από τα στοιχεία.
Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,90 δολάρια το βαρέλι  με πτώση 1,03% και το brent υποχωρούσε 0,52% στα 55,71 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης