Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών λόγω αμφιβολιών για επίτευξη συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών λόγω αμφιβολιών για επίτευξη συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 7 σεντς ή 0,15% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 47,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει απώλειες ακόμη και 2%.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και σήμερα Δευτέρα (28/11), προσθέτοντας απώλειες σε αυτές της Παρασκευής, καθώς εντείνονται οι αμφιβολίες σχετικά με τον αν τα κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής μεθαύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 7 σεντς ή 0,15% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 47,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει απώλειες ακόμη και 2%.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 10 σεντς ή 0,22% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 45.96, δολάρια το βαρέλι.    
Η πτώση αυτή ακολουθεί τις μεγάλες απώλειες της τάξης του 3% που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, λόγω των διαφωνιών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία για τις ποσοστώσεις μείωσης της παραγωγής ανά χώρα.
Ωστόσο, οι έμποροι δηλώνουν αισιόδοξοι, ότι εξακολουθεί να αναμένεται κάποια μορφή περιορισμού της παραγωγής, που θα συμφωνηθεί την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της αγοράς στην Αυστραλιανή χρηματιστηριακή AxiTrader, Greg McKenna, θα υπάρξει κάποια συμφωνία, γιατί θα επικρατήσουν –όπως ισχυρίζεται- τα δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης των πετρελαιοπαραγωγών κρατών, τα έσοδα των οποίων έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα τα τελευταία 2 χρόνια.
Αλλά και η Morgan Stanley αναφέρει σε σημείωμά της, ότι παρά τις διαφωνίες μεταξύ των παραγωγών, αναμένεται «τουλάχιστον μια συμφωνία στο χαρτί».
Σύμφωνα πάντως με αναλυτές της αγορά, ακόμη κι αν συμφωνηθεί μια μείωση της παραγωγής, η υπερπροσφορά πετρελαίου δεν μπορεί να τελειώσει σύντομα, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται κάθε εβδομάδα οι εξέδρες άντλησης.
Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, από τις 27 Μαΐου 2016 οι αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί έχουν προσθέσει στην παραγωγή 158 εξέδρες άντλησης πετρελαίου, δηλαδή μία αύξηση κατά 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης