Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Ιράκ - Στα 58,08 δολ. το βαρέλι το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Ιράκ - Στα 58,08 δολ. το βαρέλι το Brent
Το Ιρακινό Κουρδιστάν παράγει 500-550 χιλ. βαρέλια ημερησίως
Σε ανοδική πορεία επέστρεψε το πετρέλαιο, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά την έναρξη της ημέρας, καθώς οι εντάσεις για το  Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ  δίνουν ώθηση στην τιμή.
Περί τις 5:04 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,97%  στα 58,46 δολ. ανά βαρέλι, και το αργό σημειώνει άνοδο της  +0,48% στα 52,39 δολ. ανά βαρέλι.
Η επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Κουρδιστάν αναμένεται να φέρει περαιτέρω εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με την Τουρκία να απειλεί με κλείσιμο του αγωγού πετρελαίου που συνδέει τις δύο χώρες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ιρακινή περιοχή του Κουρδιστάν παράχει περίπου 500-550 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ροή που αν διακοπεί θα αποτελέσει σημαντική απώλεια για την ενεργειακή αγορά.
Παράλληλα, ο μαύρος χρυσός δέχεται σημαντική ώθηση από την απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν κατά -1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Κατά την προηγούμενη συνεδρία, το Brent άγγιξε υψηλά 26 μηνών, στα 59,49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό βρέθηκε σε υψηλά πέντε μηνών, και συγκεκριμένα στα 52,43 δολ. ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης