Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι «φόβοι» της Citigroup για την προσφορά του πετρελαίου το 2018

Οι «φόβοι» της Citigroup για την προσφορά του πετρελαίου το 2018
«Ο φόβος στην αγορά είναι ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα αυξηθεί δραματικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ed Morse
Οι αναλύσεις για την πορεία του πετρελαίου στην αγορά σχετικά με την παραγωγή του και τη διακύμανση της τιμής του, δίνουν και παίρνουν.
«Όσοι στην πετρελαϊκή αγορά φοβούνται ότι θα πλημμυρίσει ο εφοδιασμός του ΟΠΕΚ τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανώς καλύτερα να προετοιμαστούν για έλλειψη» σημειώνει χαρακτηριστικά η Citi σε ανάλυση που παρουσιάζει το Bloomberg.
Πέντε χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ -η Λιβύη, η Νιγηρία, η Βενεζουέλα, το Ιράν και το Ιράκ- ενδέχεται να έχουν ήδη αντλήσει τη μέγιστο δυνατό για φέτος, δήλωσε ο Ed Morse αναλυτής της τράπεζας.
Παράλληλα, ο Ed Morse ανέφερε ότι: «Αντί να σημειωθεί ραγδαία αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εξαφανιστεί από την αγορά το 2018 εξαιτίας της χαμηλής επένδυσης στην εξερεύνηση και την ανάπτυξη».
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Ο φόβος στην αγορά είναι ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα αυξηθεί δραματικά.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, να προκύψει κενό στην προσφορά, με αποτέλεσμα το πεδίο της αγοράς να περιοριστεί».
Τέλος, ο Morse επεσήμανε ότι εάν οι μειώσεις στην παραγωγή συνεχιστούν, αυτό θα επιταχύνει την προοπτική μιας πιο σφιχτής αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι η πηγή συμπίεσης της αγοράς θα είναι ο ΟΠΕΚ και όχι οι παραγωγοί εκτός του γκρουπ.
«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια γι' αυτούς για να κινηθούν» είπε αναφερόμενος στις πέντε χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης