Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος 3% στο πετρέλαιο - Πάνω από 52 δολ. το αργό - Στα 59 δολ. κινείται το brent

Άνοδος 3% στο πετρέλαιο - Πάνω από 52 δολ. το αργό - Στα 59 δολ. κινείται το brent
Το Brent σημείωσε νέο υψηλό έτους  ενώ το αργό  ξεπέρασε τα 52 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες
Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε νέο υψηλό για το 2017 σήμερα  Δευτέρα 25/9, συνεχίζοντας το  ράλι που τροφοδοτήθηκε από τη βελτίωση της ζήτησης και τις προσδοκίες ότι οι παραγωγοί θα επεκτείνουν τις περικοπές.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 1,56 δολάρια ή 3,1%, για να κλείσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα $ 52,22 το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τον Απρίλιο.
Το WTI κατέγραψε υψηλό συνόδου στα $ 52,28, περίπου 3 δολάρια κάτω από το υψηλό ημέρας του 2017.
Ο διεθνής  δείκτης αναφοράς Brent αυξήθηκε κατά 2,01 δολ., ή3,5%, στα 58,87 δολάρια στις 2:09 μ.μ. ET, έχοντας αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015.
Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 52,14 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 2,92% και το brent βρισκόταν στα 59 δολάρια με κέρδη 3,76%.
Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ενισχυθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC.
Η τοποθέτηση των trader  δείχνει ότι η αγορά πιστεύει ότι υπάρχει χώρος για άνοδο των τιμών αργού στις ΗΠΑ.
Τα hedge funds ανέβασαν τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα τους στα ακατέργαστα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Η.Π.Α. στο υψηλότερο επίπεδο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, ανακοίνωσε  την Παρασκευή η Επιτροπή Εμπορευμάτων Futures Futures.
Τα στοίχημα για χαμηλότερες  τιμές του πετρελαίου   μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις συναλλαγές μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.
Επίσης η  αγορά αναμένει από τους παραγωγούς πετρελαίου να επεκτείνουν μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής καθώς οι προβλέψεις της ζήτησης αυξάνονται.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης