Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλά 8 μηνών το πετρέλαιο - Στα 57,24 δολάρια το βαρέλι brent

Σε υψηλά 8 μηνών το πετρέλαιο -  Στα 57,24 δολάρια το βαρέλι brent
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της τιμής του πετρελαίου
Ανοδική τάση συνεχίζει να καταγράφει η τιμή του Brent πετρελαίου, εν μέσω της αυξανόμενης συναίνεσης της αγοράς, καθώς ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών) ανέφερε ότι θα επεκτείνει τις περικοπές της παραγωγής.
Ειδικότερα, το Βrent σημείωσε άνοδο +1,51% άνοδο στα 57,37 το βαρέλι και μάλιστα είναι το υψηλότερο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του πετρελαίου, έπειτα από τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν και την Τουρκία, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος απέκλεισε τις εξαγωγές πετρελαίου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως ανέφερε σήμερα (25/9) ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, το καρτέλ θα συνεχίσει την προσπάθειά του μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της σταθεροποίησης στην ενεργειακή αγορά, ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak ότι η αγορά οδεύει προς τη σταθεροποίηση.
Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινήσεις που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.
«Είμαστε στον σωστό δρόμο και υπάρχει τώρα περισσότερο φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Issam Almarzooq στην εναρκτήρια συνεδρίαση των υπουργικών συζητήσεων που έλαβε χώρα στη Βιέννη. Σημειώθηκε μία «πολύ μεγάλη πτώση» των αποθεμάτων, κατά 170 εκατ. βαρέλια φέτος, αλλά πρέπει να μειωθούν περαιτέρω και «δεν είναι τώρα η ώρα να σηκώσουμε το πόδι μας από τον επιταχυντή», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης