Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες για τον Dow - Ενισχύθηκαν S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Απώλειες για τον Dow - Ενισχύθηκαν S&P 500 και Nasdaq
Στα 1300 δολάρια η ουγγιά κινείται ο χρυσός
Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street την Παρασκευή 22/9 εν μέσω νέων απειλών από τη Βόρεια Κορέα.
Ο βιομηχανικός δεικτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,04%, στις 22.349,59 μονάδες, ενώ η Apple συνέχισε να διευρύνει τις εβδομαδιαίες απώλειες και κατέγραψε την χειρότερη εβδομάδα σε ετήσια βάση.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,06% και έκλεισε στις 2.502,22 μονάδεςμε την υγειονομική περίθαλψη και την ενέργεια να σημειώνουν άνοδο.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,07% χαμηλότερα, στις 6.426,92 μονάδες.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,4%, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,1%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,3%.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Un, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του «θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία, μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump».
Ο Kim αναφερόταν στην ομιλία Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα «καταστρέψουν τελείως» τη Βόρεια Κορέα.
Αν και στην ανακοίνωσή του ο Kim δεν διευκρινίζει τι είδους απάντηση σκοπεύει να δώσει στις απειλές του Trump, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ ενδέχεται να πραγματοποιήσει δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο χρυσός παρέμεινε σε ανοδική πορεία και περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του βρισκόταν στα 1300 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,40%.
Την ίδια  ώρα και το πετρέλαιο ενισχυόταν με το  αργό να βρίσκεται στα 50,63 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,16% και το brent να βρίσκεται στα 56,78 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,64%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης