Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τις κινήσεις της Fed

Απώλειες στη Wall Street – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τις κινήσεις της Fed
Πάνω από τα 50 δολάρια παραμένει το αργό πετρέλαιο
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  υποχώρησαν ελαφρά την Πέμπτη 21/9, καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν την επίδραση μιας ακόμη αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο Dow Jones έπεσε 53 μονάδες και έκλεισε στις 22359 μονάδες με πτώση 0,24% , με την Apple και Procter & Gamble να σημειώνουν τις μεγαλύτερες   απώλειες.
 Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε κατά 0,30% στις 2500,60 μονάδες, ενώ οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και καταναλωτών συρρικνώθηκαν.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο  δείκτης βρέθηκε κοντά σε νέο ρεκόρ.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,52% στις 6422,69 μονάδες, με τις μετοχές των Microsoft, Amazon και Facebook να υποχωρούν.
Η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει την μείωση του ισολογισμού των 4,5 τρισ. δολαρίων από τον Οκτώβριο. Η κεντρική τράπεζα δεν αύξησε το επιτόκιο αναφοράς από το σημερινό 1% σε στόχο 1,25%, ωστόσο η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τα επιτόκια έδειξε ότι μια άλλη αύξηση είναι πιθανή το τρέχον έτος.
Η ανακοίνωση ήταν λίγο πιο γελοία από ό, τι οι έμποροι είχαν προβλέψει, προκαλώντας την αποπληρωμή των 10 ετών του Δημοσίου να πηδήσει ψηλότερα. Ωστόσο, οι αποδόσεις ήταν σταθερές στη χαμηλότερη Πέμπτη, με απόδοση 10ετούς περιόδου στο 2,271.
Σε ανοδική πορεία επέστρεψε το πετρέλαιο. Περί τις 23:15 το αργό παρέμενε πάνω από τα 50 δολάρια  σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,06% και το brent βρίσκεται στα 56 δολάρια με κέρδη 0,34%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης