Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow και S&P με τη ...στήριξη της Fed

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow και S&P με τη ...στήριξη της Fed
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε, αμετάβλητο, στην κλίμακα του 1%-1,25%, το βασικό επιτόκιο.
Σε νέα υψηλά βρέθηκαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα Τετάρτη 20/9. Ο S&P 500 και ο Dow σημείωσαν νέο ρεκόρ και οι μετοχές των τραπεζών κατέγραψαν άνοδο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής Fed ανέφερε ότι θα ξεκινήσει την μείωση του ισολογισμού της τον επόμενο μήνα.
Η δήλωση προκάλεσε την άνοδο  των  10ετών ομολόγων  τα οποία  με την σειρά τους, ενίσχυσαν τα χρηματοοικονομικά μερίδια ενώ ο δείκτης δολαρίου ανήλθε σε υψηλό μιας εβδομάδας.
Ο  Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,19% στις 22412,59 μονάδες ενώ η 3Μ και η Apple σημείωσαν τις μεγαλύτερες  απώλειες.
Ο δείκτης S & P 500 ενισχύθηκε κατά 0,06%, και έκλεισε στο υψηλό ημέρας στις 2508,24 μονάδες με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τον καταναλωτικό τομέα  να έχει  τις μεγαλύτερες απώλειες.
Μετά την ανακοίνωση της Fed, οι μετοχές μεγάλων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών PNC, Bank of America και Citi, ενισχύθηκαν πάνω από 1%.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,08% στις 6456,04 μονάδες με την Apple, τη Microsoft και το Amazon  να βρίσκονται χαμηλότερα.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, αμετάβλητο στην κλίμακα του 1%-1,25% το βασικό επιτόκιο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο ξεκινά η μείωση του ισολογισμού της, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 4,5 τρισ. δολάρια.
Η Fed θα προχωρά σε μείωση του ισολογισμού της κατά 10 δισ. δολάρια μηνιαίως.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε παράλληλα τις προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων, συνεχίζοντας να αναμένει μία ακόμη αύξηση εντός του 2017 και τρεις αυξήσεις το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης