Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο - Στα 50 δολάρια εκτοξεύθηκε το αργό

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο - Στα 50 δολάρια εκτοξεύθηκε το αργό
Περί τις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,49 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,04% και το brent στα 56,33 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,16%
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε νέα πολύμηνα υψηλά επίπεδα την Τετάρτη 20/9 καθώς η δραστηριότητα των διυλιστηρίων στις  Η.Π.Α. συνέχισε να ανακάμπτει μετά τον τυφώνα Harvey και ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να επεκτείνει τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής.
Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν κατά 1,21 δολ.,ή 2,2%, στα 56,35 δολάρια το βαρέλι στις 2:02 μ.μ. (1802 GMT) έχοντας σημειώσει το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 12 Απριλίου που έκλεισαν στο υψηλό των $ 58,37 το 2017.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI)  αυξήθηκαν κατά 1,02 δολ., ή 2,1%, στα $ 50,50 το βαρέλι καταγράφοντας  ένα νέο ενδοημερήσιο υψηλό από το  που τις 25 Μαΐου.
Περί τις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,49 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,04% και το brent στα 56,33 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,16%.
Οι τιμές παρέμεινα στην ίδια τροχιά και μετά  την απόφαση της Fed να διατηρήσεις αμετάβλητα  τα επιτόκια και την ανακοίνωση  ότι θα αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της τον Οκτώβριο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κέρδισαν βραχυπρόθεσμα, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε  ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα συμβόλαια  του αργού στηρίχθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση από την ανακοίνωση του ιρακινού υπουργού πετρελαίου ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του σκέφτονταν να επεκτείνουν ή να εμβαθύνουν τις περικοπές της προσφοράς για να εξαλείψουν το υπάρχον παγκόσμιο πλεόνασμα
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι παραγωγοί ενδιαφέρονται για μια σειρά επιλογών, αλλά είναι πρόωρο να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει μετά το Μάρτιο, όταν λήξει η συμφωνία, είπε ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi σε διάσκεψη για την ενέργεια την Τρίτη.
Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2018 για να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου και τις τιμές στήριξης.
Ορισμένοι παραγωγοί πιστεύουν ότι το σύμφωνο θα πρέπει να παραταθεί για τρεις ή τέσσερις μήνες, άλλοι θέλουν να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2018, ενώ ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του Ισημερινού και του Ιράκ, πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένας γύρος περικοπών της προσφοράς, δήλωσε ο al-Luaibi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης