Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε νέα υψηλά Wall Street - Νέο ρεκόρ για Dow, S&P και Nasdaq με το "βλέμμα" στη Fed

Σε νέα υψηλά Wall Street - Νέο ρεκόρ για Dow, S&P και Nasdaq με το
Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια μετά τη συνεδρίασή της.
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν την Τρίτη 19/9 καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Fed ξεκίνησε μια διήμερη συνάντηση για την νομισματική πολιτικής.
Ο βιομηχανικός μέσος Dow Jones κατέγραψε το 41ο ρεκόρ του, κλείνοντας 40 μονάδες πάνω  στις 22370,80 μονάδες με κέρδη 0,18%.
Η Verizon και η Chevron κατέγραψαν τα μεγαλύτερα  κέρδη.
Ο S & P 500 κέρδισε 0,11 % σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις 2506,65 μονάδες, με τις τηλεπικοινωνίες και τον χρηματοοικονομικό τομέα να πρωταγωνισθούν.
Ρεκόρ κατέγραψε και ο Nasdaq με άνοδο 0,10% στις 6461,32 μονάδες και επίσης έγραψε ένα ρεκόρ κοντά.
Οι τρεις κύριοι δείκτες είχαν σημειώσει υψηλά και τη Δευτέρα.
Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια μετά τη συνάντησή της. Ωστόσο, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την αποδέσμευση του χαρτοφυλακίου των 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
"Έχουν παραθέσει τις αρχές για τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού, αλλά περιμένω να το διαπιστώσω πιο επίσημα", δήλωσε ο Eric Stein,  της Eaton Vance.
"Κάθε κεντρική τράπεζα στον κόσμο θα παρακολουθεί πώς" η Fed ολοκληρώνει αυτή τη διαδικασία ", δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής της   Prudential Financial. "Αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν επίσης ενδείξεις σχετικά με το αν θα υπάρξει μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης