Χρηματιστήριο & Αγορές

Απογειώθηκε το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 2% στο αργό – Ξεπέρασε τα 55 δολ. το brent

Απογειώθηκε το πετρέλαιο – Άνοδος πάνω από 2% στο αργό – Ξεπέρασε τα 55 δολ. το brent
O Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα αργού άρχισε να συρρικνώνεται
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλη την Τετάρτη  13/9 με το brent  να ξεπερνά τα 55 δολάρια μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα αργού άρχισε να συρρικνώνεται, παρόλο που τα στοιχεία των Η.Π.Α. έδειξαν   αύξηση των αποθεμάτων αργού λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα Harvey.
Περί τις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,27 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,16% και το brent  στα 55,12 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,58%.
Τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν, καθώς ο Harvey έκλεισε σχεδόν το ένα τέταρτο της παραγωγικής ικανότητας της χώρας με τα μεγάλα διυλιστήρια των ακτών του Κόλπου να ξεκινούν την επαναλειτουργία τους τις τελευταίες ημέρες.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ ενδέχεται να μην δίνουν πλήρη εικόνα τις προσεχείς εβδομάδες εξαιτίας των δύο μεγάλων τυφώνων - του Harvey και του Irma.
Ο  δείκτης αναφοράς Brent ενισχύθηκε κατά 88 σεντς, ή 1,6%, στα 55,15 δολάρια το βαρέλι στις 2:06 π.μ. (1806 GMT). Πέρυσι έφτασε τα $ 55 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.
Το West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 1,06 δολ., ή 2,2%, στα $ 49,29 το βαρέλι.
Η αμερικανική παραγωγή αργού ανέκαμψε κατά  9,35 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από 8,78 εκατομμύρια bpd μια εβδομάδα νωρίτερα.
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση της εβδομάδας από τότε που το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ξεκίνησε την καταγραφή των δεδομένων το 1990, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα συμβόλαια βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων  και μειώθηκαν σε $ 1.6503.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης