Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτή εικόνα στη Wall Street, καθώς η Irma κατευθύνεται στη Φλόριντα - Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες

tags :
Μεικτή εικόνα στη Wall Street, καθώς η Irma κατευθύνεται στη Φλόριντα - Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες
Οι ανησυχίες για τον τυφώνα Irma άσκησαν έντονες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα   
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (8/9/2017) η Wall Street, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τον τυφώνα Irma, που κατευθύνεται προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,06%, στις 21.797,79 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,15% και έκλεισε στις 2.461,43 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,59% χαμηλότερα, στις 6.360,19 μονάδες
Ο Dow Jones βρήκε κάποια στήριξη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, του οποίου τα κέρδη αντιστάθμισαν τις πιέσεις από τις απώλειες στην ενέργεια και την τεχνολογία πληροφοριών.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,9%, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,6%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,2%, εν μέσω των γεωπολιτικών ανησυχιών γύρω από την ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Δύσης, μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα αυξάνονται, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου αύριο (9/9) για να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης της χώρας.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές εμφανίζονται «μουδιασμένοι», καθώς ο τυφώνας Irma κατευθύνεται στη Φλόριντα.
Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 1,2 εκατομμύρια πληγέντες από τον τυφώνα συνολικά ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας Enki Research, οι απώλειες και οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αξία τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, στις Αντίλλες και στην Καραϊβική.
Την ίδια ώρα, η Bank of America εκτιμά ότι ο φονικός τυφώνας «Harvey», που σάρωσε τις ΗΠΑ, θα «κόψει» τουλάχιστον 40 μονάδες βάσης από την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το γ' 3μηνο 2017, υπολογίζοντας την επίδοση για το τρίμηνο που λήγει το τέλος Σεπτεμβρίου 2017 στο 2,5%.
Η BofA αναφέρει ότι ο τυφώνας θα κοστίσει 70-108 δισ. δολάρια στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα εκτοξεύσει τις τιμές πολλών αγαθών, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας.
Οι ανησυχίες για τον Irma - τον πιο ισχυρό τυφώνα που έχει καταγραφεί έως σήμερα στον Ατλαντικό, στην περιοχή της Καραϊβικής - άσκησαν έντονες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα.
Σήμερα ανέκαμψαν οι μετοχές τους, καθώς η Irma υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία 4.
Οι μετοχές των XL Group και RenaissanceRe έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ωστόσο στο σύνολο της εβδομάδας «βούλιαξαν» κατά 5% και 6,4% αντίστοιχα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με βαριές απώλειες 3,3%, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλό μιας εβδομάδας των 47,48 δολ. ανά βαρέλι, καθώς δέχτηκε πιέσεις από μια αργή ανάκαμψη των διυλιστηρίων του Κόλπου από τον τυφώνα Harvey.
Οι επενδυτές επηρεάστηκαν επίσης από την πιθανή επίδραση του τυφώνα Irma στη ζήτηση των πετρελαϊκών προϊόντων στη Φλόριντα.
Έντονες πιέσεις δέχτηκε σήμερα η μετοχή της Equifax, «βουλιάζοντας» κατά 13,7%, καθώς ανακοίνωσε πως υπεκλάπησαν από τις πλατφόρμες της τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, με την εταιρεία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μηνύσεις συνολικού ύψους 70 δισ. δολαρίων.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης