Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ: Εναλλακτική οδό για τις προμήθειες αργού αναζητούν οι traders

ΗΠΑ: Εναλλακτική οδό για τις προμήθειες αργού αναζητούν οι traders
Επιπτώσεις στην φυσική αγορά του αργού από τον Harvey
Οι πωλητές αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια των ΗΠΑ, που εξακολουθούν να αξιολογούν τις ζημιές από τον τυφώνα Harvey, αναζητούν εναλλακτική οδό για τις προμήθειές τους.
Πετρέλαιο της Νότιας Αμερικής προσφέρεται στους αγοραστές της Ασίας με παράδοση τον Οκτωβρίου, σύμφωνα με traders ενώ τα εργοστάσια ραφιναρίσματος προσεγγίζονται καθώς προετοιμάζονται για την εξασφάλιση αργού πετρελαίου από την περιοχή και τη Μέση Ανατολή για το Νοέμβριο.
Τουλάχιστον ένας επεξεργαστής στην Ευρώπη ενημερώνεται επίσης για τη διαθεσιμότητα ενός φορτίου της Νιγηρίας, λίγες μόνο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη φόρτωση της αποστολής από τη Δυτική Αφρική.
Ο Harvey, ο οποίος έπληξε την ακτή του Κόλπου στο τέλος του περασμένου μήνα και άφησε  εκτός  αγοράς σχεδόν το ένα τέταρτο της ικανότητας διύλισης των Η.Π.Α., έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές πετρελαιοειδών σε όλο τον κόσμο.
Ενώ οι traders έσπευσαν να μεταφέρουν καύσιμα στις Η.Π.Α. για να καλύψουν ένα πιθανό κενό εφοδιασμού, κάποιοι επανεξετάζουν αυτά τα σχέδια.
Τώρα, η επίδραση της καταιγίδας αρχίζει να μετακυλύεται στην φυσική αγορά του αργού.
 Οι τελευταίες προσφορές θα μπορούσαν να προσελκύσουν αγοραστές στην Ασία που έχουν ισχυρότερα περιθώρια διύλισης ως αποτέλεσμα του τυφώνα.
Συνολικά, 38 δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας περίπου 23,3 εκατομμυρίων βαρελιών, με παραδόσεις ακατέργαστου ή πετρελαιοειδών προϊόντων βρίσκονται  στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ μετά το  χτύπημα του Harvey, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Bloomberg.
Μεταξύ των πλοίων βρίσκονται και εκείνα που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Καραϊβική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Ενώ περίπου 2,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή 13 τοις εκατό της ικανότητας ραφιναρίσματος των Η.Π.Α., βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης από  τις επιχειρήσεις, περίπου το 12% της ικανότητας επεξεργασίας εξακολουθεί να είναι εκτός, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Η Goldman Sachs Group Inc. εκτιμά ότι περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως θα παραμείνουν εκτός αγορά μετά την Πέμπτη, ενώ τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια βαρέλια αναμένεται να παραμείνουν παγιδευμένα μετά τα μέσα του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης