Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα καταφύγια οι επενδυτές - Σε υψηλό έτους ο χρυσός – Στα 1337 δολ. η ουγγιά

Στα καταφύγια οι επενδυτές - Σε υψηλό έτους ο χρυσός – Στα 1337 δολ. η ουγγιά
Οι εντάσεις στη Βόρεια Κορέα ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο
Οι τιμές του χρυσού σημειώνουν άνοδο σήμερα Τρίτη 5/9, και διαπραγματεύονται γύρω από τα υψηλότερα επίπεδά τους σε σχεδόν ένα χρόνο, καθώς η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας υποστήριξε μέχρι στιγμής την ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Στις 11:12 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1337 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 0,50%
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,1% φθάνοντας στα 1.335,76 δολάρια η ουγγιά κατά 0403 GMT, αφού έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,8% στα $ 1,341,30.
"Η αγορά ασφαλούς καταφυγίου ήταν αρκετά ισχυρή τις τελευταίες ημέρες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα επίπεδο αβεβαιότητας σχετικά με το τι σημαίνει η κρίση της Βόρειας Κορέας για τις αγορές", δήλωσε ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes.
Οι χρηματιστηριακές αγορές δέχονται πιέσεις μετά από  μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του γιεν και του ελβετικού φράγκου εν μέσω ενδείξενω ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διεξάγει περισσότερες δοκιμές πυραύλων.
Παράλληλα έχει παρατηρηθεί ότι μετακινείται ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος (ICBM) προς τη δυτική ακτή της, ανέφερε την Τρίτη η Asia Business Daily της Νότιας Κορέας, επικαλούμενη άγνωστη πηγή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τους εμπορικούς εταίρους της Βόρειας Κορέας τη Δευτέρα ότι βοήθησαν τις πυρηνικές της φιλοδοξίες και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι "όλες οι επιλογές για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής βρίσκονται στο τραπέζι".
"Οι τιμές χρυσού συνέχισαν να δείχνουν βορρά σήμερα το πρωί, υποδηλώνοντας ότι ο κίνδυνος παραμένει", δήλωσε ο αναλυτής του OCBC Barnabas Gan.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης