Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από macro - Με θετικό πρόσημο ο Αύγουστος και για τους 3 δείκτες

tags :
Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από macro - Με θετικό πρόσημο ο Αύγουστος και για τους 3 δείκτες
 Στο σύνολο του μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3%, ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη κάτω του 0,1%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,3%  
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (31/8/2017) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ και εν μέσω της αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση στη χώρα, ενώ οι τρεις δείκτες κατέγραψαν θετικό πρόσημο και για το σύνολο του μήνα.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,27%, στις 21.952,35 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,57% και έκλεισε στις 2.471,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,95% υψηλότερα, στις 6.428,66 μονάδες.
Στο σύνολο του μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3%, ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη κάτω του 0,1%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,3%.
Οι Dow και S&P 500 ενισχύθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας κέρδη στους εννέα από τους τελευταίους δέκα μήνες.
Τους επενδυτές απασχόλησαν διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια του μήνα, όπως η πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον, η γεωπολιτική ένταση με τη Βόρεια Κορέα και ο τυφώνας Harvey που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο Χιούστον και άλλες περιοχές στο Νότιο Τέξας.
Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν θετικά τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια αύξηση 0,3% για τον Ιούλιο του 2017, αν και η άνοδος ήταν ελαφρώς χαμηλότερη των εκτιμήσεων, που έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%.
Παράλληλα, ο δείκτης PCE της Federal Reserve σημείωσε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,4%.
Την ίδια στιγμή, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 236.000 την περασμένη εβδομάδα, από 235.000 την προηγούμενη, ωστόσο ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 1.250 αιτήσεις, στις 236.750.
Πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας στην ανάπτυξη, στα μέσα του 2009.
Το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται τώρα στα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο (1/9).
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ανώτατο όριο του χρέους θα αυξηθεί, αν και προειδοποίησε ότι ο αντίκτυπος του τυφώνα Harvey θα μπορούσε να μετατοπίσει για αργότερα την προθεσμία μέχρι την οποία πρέπει να αυξηθεί.
Παράλληλα, ο Mnuchin δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Donald Trump έχει έτοιμο ένα «πολύ λεπτομερές» φορολογικό σχέδιο και «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένη» για τις προοπτικές του.
Ώθηση στον Nasdaq προσέφερε και η μετοχή της Apple (+0,40%), η οποία ανήλθε ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση της παρουσίασης του νέου της iPhone, επιβεβαιώνοντας ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone 8, το οποίο φημολογείται ότι θα κοστίζει 1.000 δολ., καθώς και ενημερωμένες εκδόσεις για το iPhone 7.
Οι μετοχές της Apple έχουν σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εν αναμονή της εκδήλωσης, καταγράφοντας κέρδη 10,5% κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή το γεωπολιτικό πεδίο, καθώς η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή», επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, κατήγγειλε «μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», ενώ μαζί με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με ισχυρά κέρδη 2,8%, στα 47,23 δολ. ανά βαρέλι, ωστόσο για το σύνολο του μήνα κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 6%, εν μέσω των ανησυχιών για μια μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ, μετά το καταστρεπτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Harvey, που έπληξε σχεδόν το ένα τέταρτο των διυλιστηρίων της χώρας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης