Χρηματιστήριο & Αγορές

EIA: Υποχώρηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ για 7η συνεχή εβδομάδα

EIA: Υποχώρηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ για 7η συνεχή εβδομάδα
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Αυγούστου σε 469,2 εκατομμύρια
Οι αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να επιβαρύνονται από την υπερβολική προσφορά εκτιμούν οι αναλυτές
Upd  Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν για έβδομη συνεχή εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 16/8 .
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 8,95 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν τρεις φορές τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια ενώ στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 678.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι μικτές διαδρομές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 9.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA
 Τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν αμετάβλητα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,1 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 702.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 572.000 βαρελιών, σύμφωνα με την  EIA.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 194.000 βαρέλια ημερησίως.
Περί τις 18:50 ώρα Ελλάδας οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν απώλειες με το αργό να βρίσκεται στα 47,31 δολάρια με απώλειες 0,50% και το brent στα 50,78 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,12%.

Νωρίτερα:

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς την Τετάρτη 26/8/2017 λόγω της πτώσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α., αν και οι αναλυτές εκτιμούν  ότι οι αγορές εξακολουθούν να επιβαρύνονται από την υπερπροσφορά.

Περί τις 10:40  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,81 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,55% και το brent στα 51,19 δολ. με κέρδη 0,77%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, ήταν στα 51,01 δολ. το βαρέλι πάνω στις 0023 GMT, δηλαδή 21 σεντς, ή 0,4%, από το τελευταίο κλείσιμο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν στα  47,70 δολ. το βαρέλι, δηλαδή 15 σεντς ή 0,3%.
"Τα στοιχεία των αποθεμάτων πετρελαίου API για την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν μεγάλη μείωση των αποθεμάτων κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης έδειξαν μικρή ανάπτυξη", δήλωσε ο William O'Loughlin, επενδυτικός αναλυτής στο Rivkin Securities.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Αυγούστου σε 469,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου .
Οι αναλυτές ανέμενα μείωση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 301.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για μείωση 1,1 εκατ. βαρέλια.
Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) θα δημοσιευθούν αργά το βράδυ  της Τετάρτης.
Οι  αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές πετρελαίου εξακολουθούσαν να επιβαρύνονται από την υπερπροσφορά, που τις εμποδίζουν να κινηθούν πολύ υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.
«Πάνω απ 'όλα, το συνεχιζόμενο θεμελιώδες ζήτημα της υπερβολικής προσφοράς εξακολουθεί να είναι το βάρος των τιμών του πετρελαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχουν αλλάξει πολλά παρά τις πρόσφατες προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Ενώ αυτοί οι παραγωγοί προσπάθησαν να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου τους, το πετρέλαιο σχιστολιθικών πετρωμάτων των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται ", δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της αγοράς στο χρηματιστήριο προθεσμιακών συναλλαγών Forex.com.
Ο ΟΠΕΚ μαζί με ανεξάρτητους παραγωγούς όπως η Ρωσία έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μεταξύ Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και Μαρτίου 2018.
Αντιθέτως, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 12% από τα μέσα του 2016 σε 9,42 εκατομμύρια bpd.
"Η πρόσφατη άνοδος της δραστηριότητας γεώτρησης σημαίνει ότι αυξάνεται η προσφορά σχιστολίθου", δήλωσε ο Razaqzada.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης