Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 47 δολ.το αργό στα 50 δολ.το brent

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 47 δολ.το αργό στα 50 δολ.το brent
Τα κινεζικά διυλιστήρια πετρελαίου λειτουργούσαν τον Ιούλιο στις πιο αργές ημερήσιες τιμές από τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας ανησυχίες για τη ζήτηση
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη 15/8/2017 μετά την άνοδο του δολαρίου και τα σημάδια της ασθενέστερης ζήτησης στην Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.
Περί τις 17:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,12 δολάρια με πτώση 0,99% και το brent στα 50,13 δολάρια το βαρέλι με απώλείες 1,06%.
Ο δείκτης αναφοράς Brent μειώθηκε κατά 63 σεντς, ή 1,2%, στα $ 50,10 το βαρέλι στις 10:01 π.μ. (1401 GMT), αφού υποχώρησε 2,6% τη Δευτέρα.
Το αμερικανικό ελαφρύ αργό μειώθηκε 48 σεντς, ή 1%, στα 47,11 δολάρια. Ο δείκτης υποχώρησε 2,5% τη Δευτέρα.
Το πετρέλαιο Brent και το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έφτασαν  σε υψηλό δύο μηνών τις δύο πρώτες μέρες στις αρχές Αυγούστου, αλλά μειώθηκαν σταδιακά τις τελευταίες ημέρες.
Τα κινέζικα διυλιστήρια πετρελαίου λειτουργούσαν τον Ιούλιο στις χαμηλότερες ημερήσιες τιμές τους από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η πτώση ήταν πιο απότομη από ό, τι αναμενόταν, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της κινεζικής ζήτησης και το επίπεδο των εγχώριων αποθεμάτων.
Η άφθονη προσφορά από τους μεγάλους εξαγωγείς πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενθάρρυνε επίσης τους επενδυτές να πουλήσουν μακροπρόθεσμες θέσεις που αγοράστηκαν τον Ιούλιο σε περίοδο αυξανόμενων τιμών, ανέφεραν οι αναλυτές.
Το δολάριο ενισχύθηκε την Τρίτη μετά την ελάφρυνση των εντάσεων στη Βόρεια Κορέα.
Ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου για τους αγοραστές που πληρώνουν σε άλλα νομίσματα.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,4% τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης