Χρηματιστήριο & Αγορές

ΧΑ: Υποτονική συνεδρίαση λόγω αργίας (15/8) αναμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Υποτονική συνεδρίαση λόγω αργίας (15/8) αναμένουν οι αναλυτές
Κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα λάβει από τις εξελίξεις στο εξωτερικό – Στο επίκεντρο η Grivalia λόγω αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου
Διαδικαστικού τύπου αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τους αναλυτές, αφού οι επενδυτές θα «άρπαξαν» την ευκαιρία για τετραήμερο, αφού λόγω αργίας αύριο η αγορά θα παραμείνει κλειστή.
Έτσι αναμένεται συσσώρευση με χαμηλό τζίρο σήμερα στο ΧΑ και με το βλέμμα να είναι στις αγορές του εξωτερικού από τις οποίες εκτιμάται ότι θα λάβει κατεύθυνση.
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η Grivalia, τα οποία λόγω φορολογίας η τελική γραμμή επηρεάστηκε αν και οι αναλυτές τα χαρακτηρίζουν ισχυρά.
Εξαιρετικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Mermeren και η διοίκηση αναμένει επίσης καλό δεύτερο εξάμηνο.

Eurobank

Περιμένουμε χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα ενόψει της αυριανής αργίας και εξαιτίας της αργίας η αγορά θα λάβει κατεύθυνση κυρίως από τις διεθνείς αγορές.

Euroxx

Για σήμερα περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με περιορισμένες συναλλαγές.
Σημειώνεται πως αύριο το χρηματιστήριο θα είναι κλειστό λόγω αργίας.

IBG

Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε ότι τα χαρακτηριστικά της αγοράς που είχε την προηγούμενη εβδομάδα θα διατηρηθούν και στην τρέχουσα (πχ μεταβλητότητα, χαμηλοί τζίροι), με τις διεθνείς εξελίξεις να αποτελούν τους βραχυπρόθεσμους καταλύτες.

Beta

Με τις διεθνείς αγορές να δίνουν τον τόνο περιμένουμε σήμερα το ΧΑ να ανοίξει σε αρνητικό έδαφος, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα παραμείνει χαμηλή.

Γ.Κ.
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης