Χρηματιστήριο & Αγορές

Reuters: Ένα τρισ. δολ. οι ζημίες για τις μετοχές παγκοσμίως λόγω της κρίσης με την Β. Κορέα

Reuters: Ένα τρισ. δολ. οι ζημίες για τις μετοχές παγκοσμίως λόγω της κρίσης με την Β. Κορέα
Σε τροχιά να σημειώσουν τη χειρότερή τους εβδομάδα από τη νίκη του Trump τον Νοέμβριο του 2016 οι μετοχές παγκοσμίως.
Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια η ζημιά που προκάλεσε στις μετοχές παγκοσμίως η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν εκ νέου στο γιεν, στο ελβετικό φράγκο, χρυσό και στα κρατικά ομόλογα.
Με το τεταμένο κλίμα να οδηγεί σήμερα (11/8/2017) για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις ευρωπαϊκές μετοχές στο «κόκκινο», και τη Wall Street να προσπαθεί να καταγράψει κέρδη μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, για πρώτη φορά από τα μέσα του Απριλίου του 2017, οι παγκόσμιες μετοχές βρίσκονται σε τροχιά να σημειώσουν τη χειρότερή τους εβδομάδα από τη νίκη του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τον Νοέμβριο του 2016.
Ο Trump εξέδωσε σήμερα μια νέα προειδοποίηση στην Πιονγκγιάνγκ μέσω Twitter:
«Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, κλειδωμένες και φορτωμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει απερίσκεπτα».
Η Βόρεια Κορέα είχε απαντήσει στην προηγούμενη υπόσχεση του Trump για «φωτιά και οργή», με απειλή να εκτοξεύσει έναν πύραυλο κοντά στο έδαφος της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ στον Ειρηνικό.
Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν σήμερα κλειστές, αλλά το γιεν σημείωσε «άλμα» έναντι του δολαρίου, ανερχόμενο στο υψηλό 8 εβδομάδων των 108,91 γιεν.
Το ελβετικό φράγκο, το άλλο παραδοσιακό καταφύγιο ασφάλειας μεταξύ των νομισμάτων, επωφελήθηκε επίσης.
Πριν από δύο εβδομάδες είδε τη μεγαλύτερη πτώση του έναντι του ευρώ από τις αρχές του 2015.
Αυτή την εβδομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2016.
Την ίδια ώρα, στις αγορές ομολόγων, τα 10ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα και τα εξαιρετικά ασφαλή κρατικά ομόλογα της Γερμανίας, γνωστά ως Bunds, διαπραγματεύονται στις υψηλότερες τιμές τους από τον Ιούνιο του 2017.
Πολλές παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές είχαν ανέλθει σε ιστορικά ρεκόρ ή πολυετή υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που τις κατέστησε ευάλωτες σε ένα sell-off, με την κρίση της Βόρειας Κορέας να αποδεικνύεται η… σκανδάλη.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου VIX ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 8 Νοεμβρίου 2016, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Trump.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης